ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Radio Sun – Beautiful Strange

Den Australiensiska hårdrockscenen har av tradition dominerats av tyngre band där, på senare år, band som Wolfmother, Parkway Drive eller AC/DC kloner som Airbourne varit framgångsrika. De senaste åren har dock några olika akter seglat upp på AOR himlen, såsom White Widdow och The radio sun. Båda dessa band påminner om varandra i dynamik och sound. The radio sun är mest produktiva av de tu med ett albumsläpp per år sedan debuten 2014. Vi vet ju dock att produktivitet inte nödvändigtvis är synonymt med kvalitet.

Inledande ”Hold on tight” är ett av de bättre spåren. Det här är mollbetonad ”tuffing AOR” med ett riff som är precis lagom hårt för genren. ”Should have listened to my heart” har snygga körer och synthar samt utan tvekan plattans mest medryckande refräng. ”Beautiful secret” kombinerar ett snyggt riff med smäktande refrängkörer och ett habilt gitarrsolo.

”As long as you want me” låter lite som en Def Leppard ballad från tidigt nittiotal. Harmonierna i refrängen påminner en del om ”Should have listened to my heart”. Det bästa med detta spår är Stevie Janevskis snygga och flyhänta gitarrsolo. ”Stand tall United” är en klassisk en för alla, alla för en dänga med bra energi. Tyvärr stannar det där då låten i övrigt är standardiserad och slätstruken pudelrock.

Tyvärr är resten av skivan lätt att bortse ifrån. ”Believe in me” är såpass intetsägande att man lätt zoomar ut efter halva låten, ”Miss wonderful” är trälig mediumtempo av dussinsort, ”Have you got what it takes” ett monotont sömnpiller. ”Hearts on fire” har ett godkänt riff men inte mycket mer.

”Beautiful strange” är mixad och mastrad av två av AOR världens stora profiler, nämligen Danger Danger och The Defiants bekantingarna Paul Laine och Bruno Ravel. The radio sun är inget nyskapande band. Deras Danger Danger influerade AOR skulle säkert ha fungerat utmärkt på åttiotalet. Det är mjukt och melodiskt så det förslår mest hela tiden. Precis därför blir det stentrist att lyssna på då det händer väldigt lite. Visst är körerna genomgående snygga och visst får de till ett par refränger, men här finns inget som får mig att haja till. Kanske har vi i år blivit så bortskämda med flera förstklassiga melodic rock släpp, t ex Night flight orchestra, Perfect plan, Reach och Saffire, att det krävs bra mycket mer än såhär för att vi ska höja på ögonbrynen?

[yasr_overall_rating]
Skivbolag: Pride & Joy music
Bästa spår: ”Hold on tight”, ”Should have listened to my heart”, ”Beautiful secret”

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER