NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Bonafide – Ultimate Rebel (7.5)

5 Shares

bonafide-ultimate-rebel-cd

Band: Bonafide
Titel: Ultimate Rebel
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Rootsy
Producent: Pontus Snibb
Releasedatum: 2012-08-15
Betyg: 7.5/10

Jag har alltid tyckt att Bonafide varit ett hyggligt band och deras skivor är faktiskt ganska så bra. Men det har tidigare fattats något för att de verkligen ska gå hem hos mig.
Denna AC/DC–doftande rock kan aldrig bli helt ”o-charmig”, det är ett som är säkert. På den purfärska plattan ”Ultimate Rebel” så tycker jag att de har de lyckats lite bättre, än de mäktad med förut.Men sådan här musik har så att säga ”begränsningar” åt båda hållen. Den går knappt att misslyckas med, men det är också svårt att nå ända in i kaklet. Kul partymusik blir det oftast och det är absolut inte kattskit det heller.

Men med låtar som den skönt gungande och melodiösa ”Too Fired Up” så är man väldigt nära perfektion. ”The Mess” har ett grymt skönt och lite annorlunda riff. Påminner lite om riffet i ”Talk Is Cheap” med Cinderella. Men det är inte pinsamt mycket, utan det passerar med plus i kanten.

”Blue Skies Red” är vad jag skulle kalla en riktigt bra ”bil-låt”. Den går i ganska makligt tempo och har en härlig tyngd. Den är även utrustad med en härlig och stor refräng. Synd att sommaren snart är slut, för den hade passat bra under diverse ”raggar-rundor”.

På ”Pick A Window, You´re Leaving”, låter bandet mera som nutida Europé och jag gillar verkligen det. För lite 70talsgung, kan i min bok sällan vara fel och det är det inte här heller.

”Rebel Machine” är snarare riktigt tung bluesrock och visst sjutton funkar det också.
På låtar som ”Doing The Pretty” och ”Make My Own Rules” låter de AC/DC när de var som bäst, det vill säga på 70 och 80talet.

Har personligen inte hört någon skiva i denna genre sedan AC/DC´s ”Thunderstruck”, som varit bättre än ”Ultimate Rebel ”faktiskt är. Det är med andra ord, ingen dålig platta Bonafide skapat denna gång.

{youtube}JRzu8P91Okk{/youtube}

Bästa låt: Blue Skies Red
 

5 Shares
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!