ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Loverboy – Rock ‘N’ Roll Revival (7.0)

Loverboy-Rock N_Roll_Revival-CD

Band: Loverboy
Titel: Rock ‘N’ Roll Revival
Genre: Melodisk Rock
Skivbolag: Frontiers
Producent: Bob Rock
Releasedatum: 2012-08-24
Betyg: 7/10


Har Bob Rock supit eller helt tappart hörseln? Har gubbarna i Loverboy haft sina röda skinnbrallor på sig i studion och distraherat honom från sitt jobb? Har Lars Ulrich ringt och tjatat om hans nya stora planer? Vad det än är måste det ha varit något väldigt speciellt då han inte verkar höra själv hur högt upp i mixen hi-haten ligger under de nya låtarna!? 
Till och från är det direkt jobbigt att lyssna och det nästan ilar  tänderna till och med! Tänk om även virveltrumman från ‘St. Anger’ hade använts, ack du hemska mardröm!

Av de nya låtarna håller jag ‘Heartbreaker’ högst. En förvånansvärt pigg liten skapelse med ett bra driv, en låt klart värdig att ingå på detta ‘best of’ album, som det egentligen är, även om man förklär det genom att göra nyinspelningar. 
Även ‘Rock ‘N’ Roll Revival ‘ och ‘No Tomorrow’ håller hög klass och kanske hade det varit bättre att spara dessa tre till en ny skiva istället? Det hade onekligen varit en bra grund att börja bygga på. Mike Reno (sång) har inför det här albumet gått ner nästan tjugofem kilo för att kunna prestera som han gjorde förr och det gör han verkligen. Rösten är ovanligt stark och nog fasen sjunger han också med lite mer självförtroende än tidigare?

Nyinspelningarna tillför inte speciellt mycket mer än att den nya ljudbilden får dem att låta lite nyare och lite modernare, inte för att en låt som ‘Turn Me Lose’, ‘Working for the Weekend’ eller ‘Lovin’ Every Minute of It’ behöver det, men det känns onekligen som om musiken är lite fräschare nu . Förmodligen har det hela skett för att Loverboy ska ha något nytt att visa upp och sälja på den nu pågående turnén med Journey.

Gillar man Loverboy kommer man att gilla det här och har man inte hört Loverboy förr kan det här fungera som den perfekta starten.

Bästa låt: Lovin’ Every Minute of It

Låtlista:

01. Rock ‘N’ Roll Revival (Ny låt!)
02. No Tomorrow (Ny låt!)
03. Heartbreaker (Ny låt!)
04. Turn Me Loose
05. Working for the Weekend
06. Lovin’ Every Minute of It
07. The Kid is Hot Tonight
08. Lucky Ones
09. Always on My Mind
10. Queen of the Broken Heart
11. When it’s Over
12. Hot Girls in Love


RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER