ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Knock Out Kaine – House Of Sins (8.5)

knock-out-kaine-house-of-sins-cd

Band: Knock Out Kaine
Titel: House Of Sins
Genre: Sleaze-rock/Klassisk hårdrock

Releasedatum: 18/5-2012
Skivbolag: DOTT
Betyg. 8.5/10

England kanske inte är det första man tänker på när det gäller ”Sleaze-rock”, men frågan är om man kan sätta albumdebuterande ”Knock Out Kaine” i detta fack då ”House Of Sins” som är skivans titel inhyser så mycket mer influenser än vad nämnda genre brukar leverera. Men samtidigt som jag tvekar att sätta bandet i nämnda fack så är jag inte främmande för att vinkla det hela åt det motsatta hållet och säga att nämnda band tagit begreppet ett par steg vidare, för visst doftar det ”Sleaze-rock” i grund och botten när plattan efter ett kort intro (Welcome) drar igång det hela med det energiskt drivande titelspåret som levererar en maffig ljudbild signerat ”Ray Staff” (Led Zeppelin, Black Sabbath, Muse och Cradle Of Filth) som är en mästare på att få fram de små och rätta detaljerna. Gitarren levererar ett brett sound i dess pompösa framtoning där ”Jimmy Bohemian” (Gitarr) visar att han behärskar allt från ”Blues”, ”Neoklassisk Heavy Metal” och drivig ”Rock and Roll” och där bas och trummor talar sitt tydliga språk i dess raka och bastanta samspel.


Men den som sätter den huvudsakliga atomsfären på detta album är bandets vokalist ”Dean Foxx” som med sin djupa och raspiga stämma för mina tankar till sångare som ”Paul Rodgers” (”Free, Bad Company, Queen) kontra ”Lou Gramm” (Foreigner) och nämnda sångares känsla för melodier visar upp ett brett spektra som hanteras med bravur. Här levereras det allt från raspig attityd-sång på skivans öppningsår till sköna AOR-vibbar i refrängen på plattans stora höjdpunkt ”Skinstar” toppat med två lägereldsdoftande ballader i ”Backstreet Romeo” och ”Coming Home”.

Överlag blir ”House Of Sins” en riktigt trevlig debut som i det stora hela håller mycket jämn kvalité. Man märker dock de typiska aspekterna för en debutplatta, att bandet inte riktigt bestämt sig vilken väg de skall vandra vilket gör att helhetsintrycket stundtals känns lite splittrat. Det är inte fel att blanda och ge bland sina influenser och ser man låtarna på individbasis så finns det inte mycket att anmärka på. Men ”Knock Out Kaine” verkar inhysa en stor portion god självkänsla och musikaliskt bevandrade i rockens klassiska genrer, vilket gör att jag inte tvivlar på att nämnda band kommer att gå en ljus framtid till mötes.

Bästa låt: Skinstar

{youtube}TKM1bae7LKI{/youtube}

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter