ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Soreption – Monument Of The End

Monument of the End har varit ett av de album som jag sett fram emot mest inom sin genre detta året tillsammans med nya releaser från Revocation och Beyond Creation. Som svensk har Soreption i sin tur varit lite extra nära hjärtat och även om jag inte riktigt tycker de hör till samma höga nivå som just Beyond Creation och Revocation så har de släppt två solida album i och med Deterioration of Minds och Engineering the Void. Sen Engineering the Void släpptes har mycket hänt med bandet dock. Bandets fyra medlemmar som har varit intackt sen de skapas 2005 gick ner till två då Rikard Persson och Anton Svedin inte längre är en del av Soreption. Vi går nu in i en ny era av Soreption med Mikael Almgren och Kim Lantto som deras arvtagare.

En sak man alltid är rädd för när det kommer till medlemsbyte är att det kanske börjar låta helt annorlunda. Bytet har definitivt skakat om en del då Soreption har dragits en del närmare Meshuggah och Decapitated med sit gitarrspel på låtar som “The Anti-Present” och “King of Undisputed Nonsense”. Medan det på “Nothingness Becoming” är en hel del The Zenith Passage vibbar under introt. Ett steg i rätt riktning i min mening men inte några grova skillnader från deras kärna. Personligen kan jag redan nu säga att jag nog gillar Engineering the Void mer men samtidigt är det väldigt mycket som förbättrats på Monument of the End. Fredrik Söderberg har enligt mig sitt bästa framträdande hitintills på sång och Tony Westermark är fortfarande lika grym på trummor. Lägg där till att albumet innehåller ett av bandets bästa låtar “The Entity”. Där finns en del negativa aspekter dock, den ena är att albumet är för kort. De kunde, och borde, haft ett par låtar till då 33 minuter är i det kortare laget (tyckt det med alla deras album, allt under 40 tycker jag är kort). Sen känns det som att de använder samma trick med tempo-växlingarna och riff ett par gånger för mycket under Monument of the End vilket får mig att tycka albumet blir lite segt efter flera spelningar. I sin helhet upplever jag Engineering the Void till ett mer varierande album som jag nog även i fortsättningen kommer återkomma till oftare.


Allt som allt är detta också ett solit album från Soreption, en nystart från bandet där du kan höra hur de börjar utveckla ett nytt sound. De har inte helt utvecklats ännu men de har gjort en hel del saker bättre än på föregående album. De får gärna ta lite ingredienser från Monument of the End tillsammans med Engineering the Void på nästa platta så hade jag varit riktigt nöjd. Tyvärr levde det inte riktigt upp till min hype men jag är inte så där värst besviken heller. Här finns saker att förbättra för att bandet ska nå nästa steg och verkligen slåss med giganterna. För folk som gillar teknisk dödsmetall är detta ett riktigt bra album som kommer uppskattas.

Artist: Soreption
Titel: Monument of the End
Genre: Technical Death Metal
Skivbolag: Sumerian Records
Speltid: 33:12
Releasedatum: 2018-08-03
Betyg: 3/5
Bästa låt: The Entity

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link