NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Halestorm – Vicious

10 Shares

Personligen tycker jag att albumet The Strange Case Of… är bandets bästa. Den är helt igenom underhållande. Jag skulle vilja påstå att den har allt man kan önska från ett stabilt rockalbum. Sprängfyllt av energi, med några lugna spår man kan landa i innan det är dags igen. Singalong-vänliga låtar. En stark frontperson som bara sliter åt sig lyssnaren. Lzzy Hales röst är ett enda kraftpaket, samtidigt kan hon omvandla den till att passa utomordentligt till lugnare låtar. Mycket imponerande.
Fullängdaren efter The Strange Case Of…- Into The Wild Life- är några snäpp slöare i jämförelse. Den har inte samma kraftfulla helhet. I Vicious känns det dock som om bandet är tillbaka med ny energi.

Plattan inleds med låten Black Vultures, och vilken albumöppnare det är! Hade inte kunnat önska något annat spår. Dryper av Halestormig attityd. Det finns fler låtar i liknande anda, som Painkiller och Uncomfortable. Lzzy är kompromisslös och texterna går i sann rock n roll-anda. Hon är också den som snor uppmärksamheten. Under andra lyssningen kommer jag på att jag knappt fastnat för något instrumentalt. Painkiller är nog den enda låt där jag hänger mig till att lyssna mer på instrumentalisterna. I en intervju för Razor 94.7 sa Lzzy att man kunde räkna med att Arejays bidrag på trummor är ”unlike anything you’ve heard”. Det är stora ord. I fallet Uncomfortable låter dem riktigt nice, men inte mer än så.

Där är tyvärr en handfull låtar som inte skiljer sig särskilt mycket från varandra som jag inte fastnar för. Kanske är det något som ordnar upp sig efter ett par lyssningar till. Kanske inte.Det finns fler låtar av det hårdare slaget på det här albumet jämfört med tidigare, och renodlade ballader finns det bara två av. Dem kommer dessutom lite senare på albumet. Av mig uppskattas det. Den ena av dem, The Silence, blir den lugna avslutaren på plattan. Fin låt som sitter helt rätt för att knyta ihop säcken.

Så betyget, vad blir det? Skivan står sig bra. Någon nästa Strange Case Of… är det däremot inte. Summa summarum får Vicious 3/5 i betyg.

Band: Halestorm
Titel: Vicious
Genre: Rock
Skivbolag: Atlantic Records
Releasedatum: 27/07/2018
Betyg: 3/5
Bästa låt: Uncomfortable

10 Shares

Relaterade artiklar

FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!