ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Dee Snider – For The Love Of Metal

Att släppa en soloplatta som inte innehåller ett enda ord eller ton som man själv har skrivit, kan anses vara väldigt märkligt. Fast det är exakt det som Dee Snider har gjort på sitt nya soloäventyr. Tittar man lite närmare på musiken, så ter det sig inte lika konstigt längre. Jag menar att ska man göra en modern metalplatta, så kan man ju lika gärna använda sig av musiker/låtskrivare som är klippta och skurna för uppgiften. Det känns på något sätt mera äkta, än att så att säga försöka efterapa soundet på egen hand. Att Dee inte har skrivit texterna själv är inget som man märker, om man nu inte redan visste bättre.

Gamla ärrade artister som försökt hänga på rådande trender, har allt som oftast misslyckats kapitalt. Så den fällan undviker Dee galant på “For The Love Of Metal”. Man kan faktiskt dra lite paralleller mellan Rob Halford och Dee Snider i detta fall. Båda var inte rädda för att prova nya saker och ta hjälp av yngre förmågor. Nu återstår det väl att se om Dee får samma upplivande skjuts i karriären som Rob och Judas Priest fått på senare år. Rent musikalisk skiljer det heller inte allt för mycket mellan Robs soloplattor och Mr Sniders nya album. Det handlar med andra ord om kraftfull metal, med vassa melodier från start till mål.

Dee´s röst har alltid imponerat på mig och det gör den fortfarande. Han slår de flesta på fingrarna och ger ytterligare en dimension till låtarna. Modern metal/Metalcore har sällan låtit så här gediget och vitalt, som det gör under dessa 41 minuter. “For The Love OF Metal” är inte perfekt, men bra nära!

[yasr_overall_rating]

Band: Dee Snider
Titel: For The Love Of Metal
Genre: Modern metal/Metalcore
Skivbolag: Napalm Records
Speltid: 41:28
Releasedatum: 2018-07-27
Betyg: 4/5
Bästa Låt: American Made/Tomorrow´s No Concern

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER