Man Machine Industry – Reborn

Nyinspelningar kan bli alldeles underbara eller bara bli bleka kopior av originalen. Världen är dock sällan svart-vit, så resultatet kan ibland hamna mellan dessa två ytterligheter också.

Man.Machine.Industry har i mitt tycke utvecklats en hel del sedan starten, så det känns helt rätt och fullständigt logiskt att man valt att göra en platta med nyinspelningar av låtar från tidigare album.

De enda låtar som jag inte tycker tjänar på att spelas in på nytt är de som återfinns på senaste plattan “Box Of Horrors”. Tror att det främst beror på att de låtarna känns så pass “nya”, att det är lite svårt att ta till sig nyversionerna ordentligt. “Trendkiller” är den låt som jag tycker är den stora förloraren i sammanhanget. Trots en fetare och svängigare produktion, så är inte låten lika intensiv som i sin originalform. Jag gissar att mitt lilla missnöje främst har med att göra att jag älskade låten redan på förra plattan. Har man inte hört den innan, så tror jag inte man tycker samma sak, för låten är fortfarande riktigt bra. Jag har redan nämnt produktionen, men den skulle jag kunna skriva spaltmeter om. Men det räcker med att skriva att den sitter som smäck och jag längtar redan tills nästa studioplatta med nya låtar kommer ut. För det känns som den kan bli en riktigt dräpare!Vill man ha en bra introduktion till bandet/projektet eller helt enkel höra de gamla låtarna i en ny tappning, så är denna samlingsplatta perfekt för ändamålet. “Reborn” är ett utmärkt alternativ i den svenska sommarhettan!

Band: Man.Machine.Industry
Titel: Reborn
Genre: Industry Metal
Skivbolag: KMP/GMR Music
Speltid: 53:01
Releasedatum: 2018-08-03
Betyg: 4/5
Bästa låt: The Cross/Let It Burn

Relaterade artiklar

skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN