NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Powerwolf – The Sacrament Of Sin

51 Shares

“Blood Of The Saints” var ett excellent album. Det verkar även som om Powerwolf höll med mig om detta, för de fortsatte mjölka ur det vinnande konceptet i 2st plattor till. Jag påtalade problemet redan på “Preachers Of The Night”, men började bli riktigt orolig på “Blessed And Possessed”. Detta eftersom låtmaterialet började bli sämre än på tidigare plattor. Det fanns enligt mig bara en väg att gå framåt i karriären och det var att utveckla/förändra soundet.

På purfärska plattan “The Sacrament Of Sin” , så låter det helt klart en hel del 80-tal om materialet och man har anammat tyngden/hårdheten från min favoritplatta med bandet “Bible Of The Beast”. Melodierna är denna gång dessutom finslipade till yttersta perfektion. De första åtta låtarna är så fantastiska, att jag faktiskt har svårt att välja ut någon favorit bland dessa. De avslutande tre spåren är inte alls dåliga de heller, men de känns mera som utfyllnad i sammanhanget om man ställer dem i korrelation med resten. Jämför man dem dock med förra plattan, så är den här avslutande låttrion fortfarande bättre än alla låtar som fanns på den. Det som ändå talar för att även dessa låtar kommer att uppgraderas betygsmässigt, är det faktum att plattan växer för varje genomlyssning!

Bandet verkar ha hittat en växel till, efter att ha gått lite granna på tomgång de senaste åren. Jag tror dock att bandet måste fortsätta utvecklas redan tills nästa platta, annars så tror jag att man stöter på “vardagens slentrian” tämligen omgående igen. Men för tillfället, så kan vi njuta av ett av årets allra starkaste skivsläpp. “Kraftvargarna” låter starkare än någonsin och det är jag glad för!Band: Powerwolf
Titel: The Sacrament Of Sin
Genre: Power Metal/Heavy Metal
Skivbolag: Napalm Records
Speltid: 42:51
Releasedatum: 2018-07-20
Betyg: 5/5
Bästa Låt: Killers With The Cross/Incense And Iron

51 Shares

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!