ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Night Flight Orchestra – Sometimes The World Ain’t Enough

116 Shares

Att The Night Flight Orchestra gjorde en av årets bästa plattor 2017 råder det ingen tvekan om, något som också Grammynomineringen bevisade. Som för många andra, så var ”Amber Galactic” en av mina favoritskivor från året som passerat. Nämn då min förvåning när bandet väljer att släppa en uppföljare såhär tätt inpå förra årets succé. Jag försöker generellt sett inte ha så höga förväntningar på nya skivor, mest för att undvika besvikelsen som kan uppstå. I detta fall så är det dock tvärtom, för förväntningarna på ”Sometimes The World Ain’t Enough” är minst sagt skyhöga.

När första försmaken på skivan landade i form av singeln ”This Time”, så imponerade inte den särskilt. Troligtvis för att jag inte gav den tillräckligt med lyssningar och tid att växa till sig. Såhär i efterhand får jag dock äta upp mitt tidigare tycke, då den passar som handen i handsken som öppningslåt för denna magiska skiva som tar med oss på en resa utan dess like.


”Sometimes The World Ain’t Enough” lever vidare i den värld som bandets tidigare skivor har målat upp och bär bandets melodiska AOR vidare i sin resa. Låtmaterialet bjuder inte på en särskild stor variation utan snarare skapar en sammansvetsad enhet i en harmonisk symbios.

Låten ”Turn To Miami” för tankarna till valfri 80-tals polisserie ála Miami Vice, ”Paralyzed” skulle kunna vara en riktig danshit. Personliga favoriten ”Pretty Thing Closin’ In”, som med sin hypnotiserande rytmik för tankarna till en rökig och välfylld discotek 1987, följt av röjiga ”Barcelona” är två av de bästa låtarna jag hört i år. Björn Strids falsett och detaljer som användning av fiol i ”The Last of The Independent Romantics” tillför en välkommen konstrast och avrundning på detta alster.

Jag kommer på mig själv att le genom i stort sett hela skivan och tankarna vandrar iväg till det 80-tal jag aldrig upplevde. Att bandet har kul och trivs att arbeta med detta projekt undgår inte att missa. Kreativiteten flödar och influenserna från 70- och 80-talet imponerar. Jag fullkomligt älskar det!

”Sometimes The World Ain’t Enough” är soundtracket för den riktigt varma sommaren 2018.
Ge skivan en chans!Band: The Night Flight Orchestra

Titel: Sometimes The World Ain’t Enough
Betyg: 4/5
Genre: Melodisk rock/AOR
Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 2018-06-29
Bästa låt: Pretty Thing Closin’ In, Barcelona

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter