ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Andy Rock – Into the Night (8.0)

andy-rock-into-the-night-cd

Band: Andy Rock
Titel: Into the Night
Genre: Melodisk Rock
Skivbolag: AOR Heaven
Producent: Andy Rock och Chris Siloma
Releasedatum: 2012-09-07
Betyg: 8/10


“Andy Rock från Wild Rose, vem fan är det?” tänker jag lite sådär lagom föraktfullt, mer än så hinner jag inte tänka innan jag har öronen på helspänn och luftsynten framplockad. Vilken total överraskning greken bjuder på! Det känns lite som första gången jag hörde Giuffria! 
Bakom det lökiga namnet döljer sig nämligen en genuin åttiotalshårdrocksskiva av absolut bästa sort. Musiken låter som en blandning av tidiga Michael Bolton, FM och Heart toppat med en skopa Danger Danger.

Andy från Wild Rose ja, det är han som har skrivit låtarna, spelat alla instrumenten förutom trummorna, lagt all sång och producerat ‘Into the Night’ tillsammans med Chris Siloma från Dr. Love. 
Märkligt att de enda två sakerna han tar hjälp med också är de enda sakerna som faktiskt gör åttan svag istället för stark. Det låter helt enkelt lite väl datoriserat och jag undrar jag om det verkligen är sant att trummorna spelas av Giannis Papavasiliou som det står i infobladet, maken till stel trummis i sådana fall. 
Bortser man från det återstår det fyrtio minuter välljudande fluff som få av dagens melodiska band sysslar med. Hade den här skivan kommit för tjugofem år sedan hade Andy varit miljonär idag, varenda låt är precis såpass bra (läs radiovänlig) och minnesvärd!

Att plocka ut någon enskild låt som lyfter skivan lite extra är tvärt omöjligt. Nej det är helheten som gör skivan så bra då varenda refräng är precis lika minnesvärd, ingen vers är svagare än den föregående och det är till och med så att samtliga solon sitter helt perfekt. Spelmässigt påminner han starkt om Steve Lukather (Toto) med sin varma ton och rika omfång. 
Sångmässigt hamnar Andy i samma bekvämlighetszon som Dares Darren Wharton eller Tens Gary Hughes rör sig i. De vet vad de kan och försöker inte överprestera bara för sakens skull.

Jag trodde att årets melodiska fajt skulle bli en uppgörelse mellan H.E.A.T och Wig Wam, men nu kan jag med glädje meddela att även Andy Rock kliver in i den matchen!

Bästa låt: Without You

Låtlista:

01. Love Is Not A Game
02. It’s Not Over
03. U Belong to Me
04. Lonely Heart
05. Cryin’ Every Night (in the Rain)
06. I Wanna Be With You
07. Waiting For Your Love
08. Without You
09. Emotions (Instrumental)
10. Out on the Streets
11. Into the Night

 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER