Lucifer – Lucifer II

9 Shares

Efter 3 år släpper Lucifer uppföljaren till sin debut Lucifer I, och mycket har hänt under den tiden. Jag hade inte lyssnat på Lucifer förrän Faux Pharaoh släpptes (som ett tag var väldigt svårhittad på webben i myllret av alla Luciferkonstellationer) och bandet annonserat ut att Nicke Andersson hoppat in som medlem. Så jag undrade vad man kunde vänta sig från det projektet och under singellyssningen växte en nyfikenhet fram.

Faux Pharaoh gjorde intryck och är efter ett par lyssningar på Lucifer II min favorit ur låtsamlingen. Dreamer är också en riktigt bra låt, men den är inte en tungviktare av samma klass. Faux Pharaoh är tung och dundrar på mellan olika komp. Det instrumentala ger lite Black Sabbath-feeling, om man får vara så hädisk att man säger så.

Albumet som helhet har en dånande ljudbild och fylliga gitarrer är ett återkommande tema, för att inte tala om det förhäxande i sångerskan Johannas stämma. Before The Sun är spåret där sången utvecklar sig lite från de andra, blir något nytt och spännande.



Fastän musiken är rätt svävande retrorockig är det flera inslag som grundar tonerna och får musiken att kännas jordad snarare än för atmosfärisk och flummig. Som pianonedslagen i Dreamer och sammanflätningen mellan bas och gitarr på Eyes In The Sky. Det hade gärna fått vara ÄNNU mer tryck! Lucifer II landar allt som allt på 3/5.

Band: Lucifer
Titel: Lucifer II
Genre: Hard Rock
Skivbolag: Century Media Records
Releasedatum: 06/07/2018
Betyg: 3/5
Bästa låt: Faux Pharao

9 Shares
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Relaterade artiklar

Sweden Rock Magazine

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!