ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Vanisher – Unbound (7.5)

vanisher-unbound-cd

Band: Vanisher
Titel: Unbound
Genre: Modern Metal
Producent: Kyle Odell och Justin Reich
Skivbolag: Eget
Releasedatum: 31 Augusti 
Betyg: 7.5/10

Mainstream är ett ord som får många metal skallar att rygga tillbaka, vad orsaken till det är ska jag inte spekulera i, men jga skulle tipsa om att ge detta en chans, men oavsett så faller detta album i det facket men det ska tilläggas att denna skiva har ett innehåll som är så mycket mer än bara mainstream.

 

Detta band innehållande fem musiker kommer från Amerika och innehåller medlemmar från Bloodjinn och Glass Casket och har nu släppt sin första full längdare (enligt dem själva).
I nuläget är den bara släppt digitalt via deras Bandcamp sida med en så kallad “name your price” prislapp, dvs att du kan ladda ner den gratis men du kan också köpa den för det pris du själv väljer, det viktiga för detta bandet är att deras musik kommer ut.

Skivan innehåller 8 låtar varav 3 av dem släpptes tidigare i år på en EP vid namn “Buried Alone” och det är en imponerande skara låtar de bjuder på.
Produktionen är massiv och imponerande, musikaliskt är det mycket välspelat och det är tydligt att de kan sin sak, dessutom har de kunskapen att skriva melodiösa och energi rika låtar och med dessa förutsättningar så borde slut resultatet bli därefter.
Resultatet är ett mycket bra hantverk där energin får en vilja röra på sig samtidigt som melodierna är smittsamma nog för att viljan ska infinna sig att sjunga med.

Skivan startar med ett cirka 2 minuter lugnt intro som sedan förbyts till ett gigantiskt och intressant drivande ös och från den punkten och till sista tonen av skivan så imponeras jag vid ett flertal tillfällen av utförandet och idé rikedomen som detta band visar.
Vissa drag av metalcore genren finns, enstaka blastbeats levereras, 98% av sången är “ren”, bara enstaka growlingar erbjuds vi på vilket i mitt tycke är alldeles lagom med tanke på låtarnas uppbyggnad.
Gitarr spelet är mycket tilltalande med ett mäktigt och kraftfullt riffande i varierande hastigheter och melodier, batteristen ger musiken ytterligare en dimension med sitt tajta och finess rika spelande, tillsammans med sångarens underbart kraftfulla och egna röst så blir helheten komplett.
Lugna partier varvas med dubbeltrampade ös och mäktigt driv, varje låt är fylld av massor av kvalivativa melodier från start till mål som toppas med grymma refränger.
Tempot och stämningarna i låtarna är tillräckligt varierande för att alla låtar ska sticka ut på ett eget sätt.
Däremot tycker jag att åtta låtar är för lite för att kalla det en full längdare dessutom har 3 av dem släppts i ett tidigare tillfälle vilket gör släppet lite tunt men kvaliten av det vi erbjuds på finns det inget att klaga på.

Vid första lyssningen gick mina tankar till Bullet For My Valentines senaste alster “Fever” och även nu känner jag vissa likheter så om du finner det albumet tilltalande kan jag varmt rekommendera att kolla upp Vanisher.
Vanisher besitter kunnandet att leverera mycket bra musik och jag hoppas att detta inte är det sista vi hör från detta band
Stötta detta band och betala ett pris för albumet, det är välinvesterade pengar sen är det bara att lyssna och njuta.

Bästa låt: Seven Years Buried

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER