ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Gioeli/Castronovo – Set The World On Fire

Johnny Gioeli är en av de bästa sångarna inom hårdrocken. Om detta råder det inga tvivel. Dean Castronovo har trummat med Journey och Hardline bland annat och att han är en av de bästa trummisarna inom melodiös hårdrock råder det inte heller något tvivel om. Båda dessa herrar spelade på Hardlines debutalbum “Double Eclipse” från 1992 och nu är det dags igen för ny musik. Med tanke på vad de åstadkommit tidigare och då framförallt på “Double Eclipse” så var förväntningarna skyhöga. Besvikelsen är då närmast monumental när jag hör plattan första gången. Vad är detta för melodiös smörja? När blev Gioeli och Castronovo popartister?

En andra genomlyssning ger bättre vibbar och när jag lyssnar för tredje gången börjar jag hitta några små, små guldkorn även på denna platta. Öppningsspåret och tillika titelspåret är en riktig rockrökare och jag vill så gärna att den satt standarden för resten av plattan. Tyvärr är det inte så även om plattan växer till sig. Det är för melodiöst och jag saknar de riff som fanns på framförallt “Double Eclipse” men man ska ha i åtanke att det inte finns någon Neal Schon på denna platta. När det är bra är det förbannat bra och när det inte är bra så är det……inte bra.

Dock så stannar betyget på bra på grund av de låtar som in facto är riktigt, riktigt bra. Titelspåret har jag redan nämnt och deras version av “Need You Now” är en fröjd samtidigt som “Ride Of Your Life” (denna skulle passsa på valfri platta med Night Ranger) är plattans absoluta höjdpunkt. Trots att Johnny Gioeli sköter sången klanderfritt återigen så ser jag denna platta som en parentes i hans sagolika karriär. Ge mig hellre en ny platta med Hardline och den sättning de hade 1992. Då kommer Hagberg att gå i taket av lycka.

[yasr_overall_rating]
Band: Gioeli/Castronovo
Titel: Set The World On Fire
Genre: AOR
Skivbolag: Frontiers Records
Releasedatum: 2018-07-13
Betyg: 3/5
Bästa låt: Ride Of Your Life

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER