ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Tremonti – A Dying Machine

10 Shares

Min mamma och jag brukar spara ner musik på spellistor som vi sedan spelar för varandra när vi ses, musik vi tror den andra missat och borde höra. En av de gångerna introducerade hon mig till Tremonti i hans självbetitlade band med låten Dust. Jag gillade låten, men bandet föll av någon anledning i glömska efter lyssningen och kom till ytan igen först när det annonserades att A Dying Machine snart skulle släppas.

A Dying Machine är ett album man inte tillåts glömma! Det är spännande, texterna i låtarna är intressanta och känns nästan litterära (en del av konceptet måhända), och Tremontis sång är varierande och visar upp ett brett register. Man hör en viss sångmässig stillikhet med Alter Bridge-kompanjonen Myles Kennedy i vissa låtar, även det instrumentala utstrålar att det kunnat vara en potentiell Alter Bridge-låtidé från de senare releaserna. Inte så konstigt och verkligen inte störande heller för de lyssnare som söker sig till Tremonti efter att ha följt Alter Bridge. Men det är inte ett Alter Bridge 2 vi har att göra med här. Det Tremonti och hans mannar gör i A Dying Machine driver på med sitt på ett sätt som känns äkta.


Första delen av albumet osar av energi, med start från krigsvibbande Bringer of War med sina marschtrummor följt av idel energiska och hårda spår. Man hittar en del lugnare låtar på albumet, men jag skulle inte kalla dem ballader. De låtar som varvar ner gör det aldrig helt och hållet utan behåller alltid ett driv och en attityd som gör att spänningen fortfarande finns där. En sak tycker jag är synd bara, och det är att avslutande spåret Found är så proddig. Den är även instrumental. I och med att det finns så skickliga musiker i bandet hade jag hellre lyssnat på någonting mer instrumentbaserat.

Lite väl mastigt med 14 spår kan tyckas, å andra sidan är inte det här albumet en ”rakt igenom”-avlyssnare. Avnjut lite i taget, som kapitel i en god bok. Jag ger Tremontis fjärde studioalbum 4/5. Mycket trevlig lyssning!

Band: Tremonti
Titel: A Dying Machine
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Napalm Records
Releasedatum: 2018-06-08
Betyg: 4/5
Bästa låt: A Dying Machine

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter