NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Bullet For My Valentine – Gravity

9 Shares

Bullet For My Valentine har blivit en stapelvara bland all övrig emorock. Efter detta albumsläpp kan jag konstatera att de nu bara är en i raden av den rådande massproduktionen av dötrist metalcoremusik. Walesarnas sjätte giv är endast ett hopkok av tuggande nu metal-riff och texter som kan liknas vid poesi skriven av en stingslig femtonåring. Visserligen är de fortfarande specialister på att skriva smittsamma och delikata refränger. Men vad gör det när resten av musiken saknar substans?

Här saknas även tyngden och den attityd som genomsyrade deras debut. Visserligen var det mer än ett decennium sedan och bandet har utvecklats åt olika håll – både på gott och ont. Men att Bullet For My Valentine har haft en fot i thrash metal-genren är svårt att tro när jag hör denna platta. Detta låter mer Bring Me The Horizon än Metallica.

Allt är dock inte ren pest. Det över ett år gamla singelsläppet ”Don’t Need You” är precis vad jag vill höra från Bullet For My Valentine. Spåret satte ribban högt, och med tanke på hur lång tid de har haft på sig att färdigställa skivan, hade jag förväntat mig högre kvalité från ”Gravitys” övriga innehåll.Från ett rutinerat band som i år firar 20-årsjubileum hade jag hoppats på något mer än denna oinspirerande musik.


Band: Bullet For My Valentine
Titel: Gravity
Genre: Metalcore
Skivbolag: Universal music
Releasedatum: 2018-06-29
Betyg 2/5
Bästa låt: Don’t Need You

9 Shares

Relaterade artiklar

FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!