ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Prayer – Danger In The Dark (3.0)

Prayer cover-480

Band: Prayer
Titel: Danger in the Dark
Genre: Melodisk Rock
Skivbolag: Escape Music
Producent: Tapani Tikkanen och Mika Pohjola
Releasedatum: 2012-07-20
Betyg: 3/10

När jag lyssnar på finska Prayers nya skiva, deras första på sju år, undrar jag vad i hela friden jag gett mig in på. Vad som börjar så bra övergår efter bara någon minut till ett riktigt elände. Sångaren Tapani Tikkanen sluddrar fram orden som om han vore Ulf Lundell innan han la in sig på torken och som lök på laxen försöker han frasera orden likt en rödvinspoet som på fyllan får för sig att han är ganska bra på att härma Phil Lynnot (Thin Lizzy). Ni hör ju själva, det låter bedrövligt!

Enligt Prayers pressutskick fick de något utav kultstatus med förra plattan ‘Wrong Address’ men jag är grymt skeptisk till det. Så bara för att göra ett litet test, hand upp alla ni som hade hört talas om Prayer innan den här recensionen? Oj, ja det var inte många och med tanke på hur det låter antar jag att de far med osanning för den här glada åttiotalsrocken med Thin Lizzyharmonier och bluessväng gör verkligen inget som helst väsen av sig.

Inledande ‘Danger in the Dark’ är en riktigt tjusig bit där Prayer lyckas kombinera alla de rätta åttiotalskänslorna och krydda dem med lite synthar som får tankarna att vandra iväg till Alice Coopers ‘He’s Back (the Man Behind the Mask)’. Men redan i den efterföljande ‘Nobody Loves You’ står det sen klart att bandet helt och hållet saknar förmågan att skriva minnesvärda låtar. Ibland blixtrar det till och en vers eller refräng överraskar men i samma veva som det händer, ja då kommer genast Tapani och sänker allting med sin amatörmässiga sång.

Att skivan släpps just på Escape Music känns föga förvånande då de verkar få dras med bottenslammet mest hela tiden. Inget annat bolag med ett par friska öron hade varit dum nog att signa det här eländet.

Bästa låt: Danger in the Dark

Låtlista:
01. Danger in the Dark
02. Nobody Loves You
03. KP
04. Get What I Came For
05. Another Fool
06. Never Let Your Dreams Die
07. Heart Wants You to Rock
08. Livin’ Ain’t Livin’
09. I’m Back
10. It’s Not the End

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER