ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Tankard – A Girl Called Cerveza (7.0)

tankard-a-girl-called-cerveza-cd

Band: Tankard
Titel: A Girl Called Cerveza
Genre: Thrash Metal
Skivbolag: Nuclear Blast
Producent: Michael Mainx
Releasedatum: 2012-07-27
Betyg: 7/10

Mitt i glädjeruset över Testaments fenomenala ‘Dark Roots of the Earth’ får man inte glömma bort att även långkörarna Tankard släpper ett nytt album. De må spela i olika ligor av thrashen, polerade och utforskande mot tysk plattan-i-mattan. Det är inte utan att man häpnar över hur vitala Tankard fortfarande är nu när de är inne på sitt trettionde levnadsår.

Hur skivan låter vet vi alla för när överraskade Tankard oss egentligen senast? Kanske var det förvisso redan på ‘Vol(l)ume 14’ men då var det för att den är det minst upphetsande tyskarna släppt på länge. Men annars, i positiva ordalag, skulle det kanske vara nu då.

‘A Girl Called Cerveza’ innehåller old school thrash med en läcker ljudbild signerad Michael Mainx (Böhse Onkelz, Der W, Disbelief & D-A-D), ustiga texter (med tysk humor mätt) om alkohol i mängder och annat Tankardtypiskt, det vill säga inget nytt under Tankardflaggan. Men den innehåller också överraskande nog Doro Pesch som gäst på ‘The Metal Lady Boy’ och det är sannerligen inte vad man hade väntat sig. Visst, jag hade föredragit Sabina Classen (Holy Moses) som transan istället, men man kan inte få allt på skiva. Doro sköter sig såklart bra, men gränsen för hur mycket tysk brytning man får stoppa in i en låt går vid max en Gerre.

Nu när plattans enda överraskning är avklarad har jag i sanningens namn ingen aning om hur jag ska fylla ut den här recensionen. Samtliga i bandet gör liksom vad de ska och de gör det precis så bra som de brukar. Gamla fans lär inte bli besvikna, nya kan tillkomma och Tankard är Tankard, något man får ta på gott och ont.

Bästa låt: Witchhunt 2.0

Låtlista:
1. Rapid Fire (A Tyrant’s Elegy)
2. A Girl Called Cerveza
3. Witchhunt 2.0
4. Masters of Farces
5. The Metal Lady Boy
6. Not One Day Dead (But One Day Mad)
7. Son of a Fridge
8. Fandom at Random
9. Metal Magnolia
10. Running on Fumes

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER