Supercharger – Real Machine

Supercharger är tillbaka med ett nytt album och är lika energiskt som musikaliskt stabila som dem alltid har varit. Med det sagt tycker jag inte att det bjuds på så många överraskningar i Real Machine. Det låter typiskt Supercharger, mer komplicerat än så är det inte. Dock känns det värt att nämna att Superchargers standard är en bra standard, ibland rent eftersträvansvärd. Det finns nämligen ett par homeruns att hämta från det här albumet. Låten Seven är det perfekta exemplet för att styrka det påståendet. En annan fullträff har dem i spåret Rottenburg – en skitig, klassisk rock n roll-dänga.

Hur står sig då resten av innehållet? Som tidigare nämnt är det väldigt energiskt, med ett nästan punkigt driv i de annars rockiga låtarna. Det är en stabil platta, annat går inte att säga. De enda saker som gör mig besviken är att The Ride, med Clare Cunningham medverkande på sång, inte rycker tag i mig såsom jag hoppats. Från två energiknippen till sångare hade jag förväntat mig mer. Med samma argument tar jag mig an den andra besvikelsen, sistaspåret Forsaken Sin, som inte är någonting jag hoppats hitta på en Superchargerplatta. Enligt mig är Supercharger nämligen som bäst i sina ösiga låtar som drar åt alla möjliga håll, må det vara med ett spontant munspelsinslag, gitarrer som kommer undan med att spela lite vadsomhelst för att där finns ett så snyggt grundljud eller den attityddrypande sången som Linc bjuder på. Allt detta och mer därtill hittar ni i Real Machine.

Supercharger har med sin fjärde fullängdare alltså lyckats åstadkomma ytterligare en solid platta, så 3/5 får den i betyg.Band: Supercharger
Titel: Real Machine
Genre: Rock
Skivbolag: Gain
Releasedatum: 2018-06-01
Betyg: 3/5
Bästa låt: Seven

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN