ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Corrosive Carcass – Composition Of Flesh (7.0)

2 Shares

CORROSIVE-CARCASS-Composition-of-Flesh-cd

Band: Corrosive Carcass
Titel: Composition Of Flesh
Genre: Death Metal
Producent: Ced
Skivbolag: Abyss Records
Releasedatum: 2012-06-29
Betyg: 7/10

Corrosive Carcass är ett band som jag har följt ända sedan man släppte sin första demo för två år sedan. Jag har sedan dess tyckt att bandet tillhör ett av de mest lovande demobanden inom den svenska extremmetalscenen och jag har således varit väldigt glad den senaste tiden då det verkligen har börjat lossna för dessa Hofors/Storvik-bördiga herrar i och med att man bland annat har fått spela på Getaway Rock Festival i Gävle nu i sommar, men också fått släppa sin debutplatta Composition Of Flesh. Soundmässigt så snackar vi ganska klassisk old school dödsmetall á la stockholmsband som Entombed och Dismember, dock med lite högre tempo i många låtar. Jag förstår att man vill skilja sig från dessa band och få ett eget sound, men sanningen är att när Corrosive Carcass drar ner på tempot en aning och låter mer som Entombed och Dismember är också de stunder på plattan där man låter som allra bäst. När det gäller låtkvalitén så vet jag inte riktigt vad jag tycker. Nästan alla låtar har partier när det låter riktigt bra, men också partier som känns väldigt tråkiga och enformiga. Det känns också som att man har haft lite svårt att pussla ihop alla partier till en låt. Lite som att man skrivit flera småpartier av en låt och haft flera bra grundidéer till en låt, men misslyckats en smula när dessa partier skulle sättas ihop och bilda en färdig låt. Därför kan jag komma på mig att nynna på diverse partier av låtarna från Composition Of Flesh, men när jag tänker efter så har jag ärligt talat ingen aning om vilken låt det är jag nynnar på, jag minns bara vissa partier av låtarna. Det är ju väldigt bra att kunna skriva intressanta partier i varje låt, men det negativa är väl att man inte riktigt har fått till själva helheten i låtarna. Det känns ju dock som något som lär bli bättre i framtiden när dessa herrar blivit lite äldre och fått mer erfarenhet från själva låtskrivarprocessen.


När det gäller den musikaliska prestationen så har jag ingenting att anmärka på förutom att Jonathan Sjöbloms sång ibland blir lite väl grötig för min smak. Lite tydligare growl och lite bättre artikulation hade varit trevligt till nästa platta. Förutom det så sköter sig bandet alldeles ypperligt, som de flesta banden inom den mer extrema hårdrocksscenen i det här landet. Överlag så tycker jag att de svenska hårdrocksbanden är väldigt tighta om man jämför med många andra länder. Vad detta beror på vet jag inte riktigt. Den kommunala musikskolan kanske? Eller det faktum att det är vinter i typ 9 månader i det här jävla landet och att det inte finns så mycket att göra då förutom att repa? Skitsamma, det var ett sidospår, jävligt kul är det i alla fall.

För att sammanfatta så tycker jag Composition Of Flesh är en klart godkänd debutplatta. Jag kan inte påstå att jag blev blåst ur rullstolen fullständigt, men det går inte att förneka att Corrosive Carcass är ett av de mest lovande extremmetalbanden i Sverige just nu. Inte bästa överlag, men som sagt, lovande. Samtliga låtar innehöll ju som sagt bra partier, även om helheten ibland blev lite bristfällig. Mitt tips till Corrosive Carcass inför nästa platta är att jobba lite mer på helheten, sänka tempot en aning, ha med färre låtar på plattan för att öka den genomsnittliga kvalitén (kvalitét går alltid före kvantitet i min bok) samt att tänka lite på artikulationen i sången.

Gör man detta tror jag att nästa platta kan bli riktigt jävla svinbra, nu stannar mitt betyg vid en sjua som ändå är ett bra betyg. Dock var det närmare en sexa än en åtta. Som debutplatta är detta en mer än godkänd prestation och detta trots att jag hade väldigt stora förhoppningar på den här plattan. Tyvärr hade man inte riktigt utvecklats så mycket som jag hade hoppats på jämfört med demotiden, men ändå så lyckas man med att släppa en fullt godkänd debutplatta som dock kanske är lite mer lovande än bra på riktigt om ni förstår hur jag menar.

Klart köpvärd för alla fans av svensk dödsmetall.

Bästa låt: Butchershop

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter