ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Fear Factory – The Industrialist (8.5)

fear-factory-the-industrialist-cd

Band: Fear Factory

Titel: The Industrialist
Genre: Industri Metal
Skivbolag: AFM Records
Producent: Rhys Fulber
Releasedatum: 2012-06-01
Betyg: 8.5/10 


Fear Factory är i sommar tillbaka med sitt åttonde studioalbum i ordningen, tillika det andra sedan originalgitarristen Dino Cazares och vokalisten Burton C. Bell våren 2009 rökte fredspipa och slog ihop sina påsar igen. Tillsammans med Gene Hoglan, trummor, och Byron Stroud, bas, gav duon för två år sedan ut starka Mechanize och uppföljaren lät inte vänta på sig speciellt länge.

På nya The Industrialist saknas dock både Hoglan och Stroud, så Cazares dubblerar på bas och gitarr. Trummorna är i sin helhet programmerade, något bandet försvarar med att inspelningsprocessen snabbades upp avsevärt. Det låter trots allt väldigt bra, så för den här gången drar jag ett streck över det hela, även om jag alla dagar i veckan föredrar en riktig trumslagare, ungefär på samma sätt jag hellre ser en fotbollsmatch på naturgräs framom konstdito.

Annons:

Överlag är det en av de mer aggressiva Fear Factory-plattor som sett dagens ljus, vilket även återspeglas i Burton C. Bells texter som är precis lika mörka och dystra som man vant sig vid genom åren. Jämfört med Mechanize tycker jag The Industrialist har ett lite bättre flyt där egentligen ingen låt faller ur ramen – det vill säga fram tills outrot Human Augmentation, som med sina nio (!) minuter är åtminstone sju för långt. Hur de tänkte där vete katten, men om man ska dra en fotbollsparallell igen så känns det ungefär som att se sitt favoritlag gå mot seger, bara för att göra självmål på stopptid.

Men om vi försöker förtränga det sistnämnda finns som sagt här en hel del guldkorn. Titelspåret The Industrialist, New Messiah, Depraved Mind Murder, Difference Engine och inte minst God Eater, komplett med ett Halloween-doftande pianoklink, visar att Fear Factory verkligen har gnistan kvar att producera starka låtar som kan mäta sig med bandets 90-talsklassiker.

Bästa låt: God Eater

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT