CD

kantorn

Amorphis – Queen Of Time

Amorphis har ända sedan starten funnits med någonstans i mitt bakhuvud. De har dock haft svårt att växa och bli till något av mina favoritband. De har gjort minst ett dussin kanonlåtar och några album som jag skulle säga når en bit över “bra-strecket”

När jag först hörde “The Bee”, så måste jag säga att jag blev hänförd på ett helt nytt sätt. Det var den bästa låten jag har hört med bandet tills dags dato. Den hade allt som man kan önska sig: Tyngd, melodi, growl, skönsång och en lyrik som nästan bara Amorphis kan åstadkomma. När jag sedan väl fick nya skivan i min dator, ja då dök det upp den ena favoritlåten efter den andra. Till exempel “Message In Amber” och “Golden Elk”, som har lånat sin beskärda del från Eagles klassiska slagdänga “Hotel California”. Jag måste även nämna “Heart Of The Giant” , den har en smittande melodislinga, som man går och nynnar på mest hela dagarna numera.

Styrkan i “Queen Of Time” ligger främst i att man anammat tyngd och kraft, men absolut inte har glömt bort melodierna. Detta ger ett djup till musiken som Amorphis sällan lyckas skapa tidigare i karriären. Bättre än så här kan det knappast bli, finskt vemod och naturromantik när den är som allra bäst!ps jag får nog rota i gömmorna och lyssna igenom de gamla plattorna igen. Jag känner att jag kan ha missat något fantastiskt.Band: Amorphis
Titel: Queen Of Time
Genre: Progressiv Metal
Skivbolag: Nuclear Blast Records
Speltid: 68:14
Releasedatum: 2018-05-18
Betyg: 5/5
Bästa låt: The Bee

Relaterade artiklar

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN