NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Ghost – Prequelle

259 Shares

Mycket har hänt sedan den dagen Ghost släppte sitt första album “Opus Enonymous” 2010. Ett närmast bombastiskt genomslag med avstamp från andra skivan ”Infestissumam” har tagit bandet till höjder som är få svenska hårdrocksband förunnat med Grammys och massiva headlinerturnéer i USA som några av höjdpunkterna. Men också till tråkigheter som den stundande rättegången till följd av den stämningsansökan som flera gamla bandmedlemmar lämnat in mot bandets frontman och ledare.

Det till trots så är det svårt att inte förundras och imponeras av hur otroligt säkert och skicklig Tobias Forge styr sitt hjärteprojekt. Allt som fenomenet Ghost gör känns så genomtänkt och också så helt rätt. ”Prequelle” är en sådan naturlig uppföljare som det bara kan gå att hitta till 2015 års ”Meliora”. Visst, med ”Faith” undantaget, kan kanske vissa av bandets mer konservativa fans tycka att soundet har blivit lite väl poppigt.

Men kom igen! Vem kommer kunna värja sig mot den helt fantastiska ”Dance Macabre” (som utan tvekan kommer bli bandets största hit hittills i karriären), eller den smittande refrängen i rockrökaren ”Witch Image”? Att sedan Kardinalen vågar sig på att framföra inte bara en utan tre(!) ballader är inte bara vågat utan visar sig också vara något av ett genidrag.  För det är i ”Pro Memoria” och avslutande ”Life Eternal” som skivans melankoliska och dödsångestladdade textmaterial verkligen kommer till sin rätt.Överlag så har låtskrivandet, om möjligt, tagit ytterligare ett kliv fram och allt är så välkonstruerat att till och med de helt instrumentala låtarna ”Miasma” och ”Helvetesfönster” inte ger känslan av att de skulle kunna ersatts av låtar med sång. De är så perfekt utformade att något annat hade inte kunnat platsat där.

Om inte denna skiva gör att Ghost verkligen tar klivet upp i musikvärldens toppskickt, så kommer jag att äta upp mitt ex av skivan, jag svär på Cardinal Copia!

Betyg: 


Artist: Ghost
Titel: Prequelle
Genre: Rock/Hårdrock
Skivbolag: Reaktor Recordings
Releasedatum: 2018-06-01
Bästa låt: Dance Macabre, Witch Image, Pro Memoria, Rats, Faith, See The Light, Life Eternal, Ashes, Miasma, Helvetesfönster

259 Shares

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!