ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Nekrokraft – Servants

Jag var överlag inte helt nöjd med Nekrokrafts debut Will o’ Wisp. Det var ett av de tidigare albumen jag försökte mig på att recensera för ett par år sedan och nu när jag ser tillbaka till den var jag för snäll. Produktionen var rätt kass samt varken sångmässigt eller instrumentalt kändes det som något att hänga i julgranen nu när jag lyssnade på igenom plattan igen för att sätta mig in i Servants. Men jäklar va kul att höra hur stort hopp i utvecklingen ett band kan göra på bara två år! Produktionen är mil bättre än Will o’ Wisp och deras mix av thrash/death/black är mer finslipad och funkar kalas nu vilket gör att du nu kan sakna band som Dissection och Old Man’s Child mindre. På vissa låtar där det kickar in mer symfoniskt som “Lechery” kanske du till och med undrar om det är den nya plattan med Dimmu Borgir du lyssnar på. Personligen var jag rätt besviken på Eonian så jag hade nästan hoppats att de släppt att album mer likt just låtar som “Lechery” från Servants. Det låter faktiskt mer som det Dimmu Borgir jag minns mer än vad de själva gör nu. Lägg till att Nekrokraft ger fullt ös och ger dig en riktig käftsmäll i samma stuk som Necrophobic gjorde tidigare i år med sin grymma mix av stilar så har du ett bra recept för ett album. Du som läser detta kanske även kommer ihåg att Necrophobics senaste platta Mark of the Necrogram är hitintills den enda jag get max betyg till.

Vad som får mig att fullkomligt älska Servants och ge det så pass högt betyg är för att under hela albumet håller det tag i mig och blir aldrig tråkigt. Tvärtom jag vill bara ha mer. Här finns så många element från olika metalstilar skapat med nästintill perfektion. Att alla låter håller hög klass var och en för sig är dessutom inte ofta det händer. Kvittar om du tar den thrash inspirerande låten “Gateway to Damnation” eller tidigare nämnda symfoniska black “Lechery” så är de alla grymma låter som jag kommer spela länge framöver. Måste även tillägga att Angst på sång, som är även med i Witchery, gör sin bästa prestation jag hört. Det är rent ut sagt inget direkt att klaga på när jag lyssnar på plattan, därav betyget.

Om du gillar krossande och oförlåtande extrem metal med några av de mer minnesvärda låtarna som skapats i år så får du inte missa Servants. Detta albumet kommer landa högt upp på min årsbästa lista tillsammans med Necrophobic, Rivers of Nihil, Gluttony och Lik helt klart.

[yasr_overall_rating]

Artist: Nekrokraft
Titel: Servants
Genre: Thrash/Death/Black Metal
Skivbolag: The Sign Records
Speltid: 42:40
Releasedatum: 2018-05-04
Betyg: 4/5
Bästa låt: Lechery

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER