ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

LIK – Carnage

När ett svenskt band väljer att döpa sig själva till Lik då vet man att det kommer röra sig om smutsig, rutten dödsmetal av den svenska skolan. Carnage är bandets andra album efter en rätt bra debut Mass Funeral Evocation under 2015. Även om jag inte tycker albumet är så pass bra att jag lyssnat på den i efterhand så tror jag Carnage kommer vara ett album jag återkommer till ofta. Potentialen inom bandet har alltid varit väldigt hög, även om Lik är ett relativt nytt namn inom svensk dödsmetal. Eller vad sägs som att ha en lineup med medlemmar som har spelat med band så som Grave, Bloodbath, Katatonia och Witcher i någon form? Det är en meritlista få band kan stoltsera med! Även om debuten var rätt bra så tyckte jag inte alls de levde upp till min förväntningar men nu med Carnage känns det som bandet har släppt sina tyglar och kommer sprida död runt om i världen.

HM-2 pedalen är precis så våldsamt grym som vanligt och redan under öppningslåten To Kill blir du tagen av riff som likt en cirkelsåg tränger sig in i din hjärna för att etsa sig fast. Lik låter dig inte ens hämta andan under någon del av albumet och även om plattan kanske kan tyckas en aningen kort med sina 36 minuter så är det full fart hela vägen och om det varat längre kanske det helt enkelt tappat en del eller du hade inte ens orkat med det efter allt headbangande. Lik demonstrerar väl hur svensk dödsmetal ska spelas. HM-2, riff som får dig att komma igång, melodiskt och catchiga låtar som kommer fasta i ditt huvud för dagar. Vad menar kan man egentligen begära? Oh juste varför inte lägga in lite humor också? Låttexterna på vissa låtar är riktigt roliga, som på deras tidigare släppta singel “Dr Duschanka”. Jag tycker det är en härlig touch på albumet som även om det låter sjukt tufft inte måste vara helt seriöst. Carnage är ett solit album rakt igenom där det inte finns någon låt jag hoppar över och i och med detta albumet har Lik gått från ett bra band till en av våra stora aktiva akter inom dödsmetal. Ni kommer se Carnage i min årsbästa lista helt klart.


Tillsammans med Demonical och Gluttony har Lik sett till att första halvan av 2018 varit grym för svensk dödsmetal. Är du ett fan av genren och har ett extra intresse för band som Bloodbath, Evocation och Dismember så ska du lyssna in dig på Carnage.

Artist: Lik
Titel: Carnage
Genre: Death Metal
Skivbolag: Metal Blade Records
Speltid: 36:44
Releasedatum: 2018-05-04
Betyg: 4/5
Bästa låt: Rid You of Your Flesh

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link