CD

Shinedown – Attention Attention

Jag har lyssnat länge på Shinedown, även om intresset dalat på senaste tiden. Jag hittade bara några få favoriter på Amaryllis och ingen låt jag riktigt fastnade för ur Threat To Survival. Liksom många andra kommer Shinedowns höjdpunkt för mig alltid vara Sound of Madness-plattan. Tråkigt att de släppte den så tidigt på ett sätt, det är egentligen orättvist att alltid bli jämförd med den.

Så, hur låter då det senaste tillskottet i diskografin? Attention Attention inleder med The Entrance, som har ett rimligt namn för ett öppningsspår. Man hör en dörr öppnas och stängas, fotsteg som leder framåt och en förberedande utandning. Efter det fullkomligen smäller Devil igång, och tyngden den presenterar håller i sig från början till slut.
Diggar man det man hör här blir det dessvärre skivans höjdpunkt. Det som följer håller inte samma mått. Efter Devil kommer Black Soul, som redan i introt får mig att vackla i min förhoppning om att ribban ligger på Devil’s nivå. Get Up känns renodlat poppig och sticker ut extra av den anledningen. Sedan kommer spår som Pyro som drar till sig uppmärksamhet och verkligen levererar känsla. Sista spåret Brilliant är lite segstartat, men efter ett tag kommer det verkligen igång och blir faktiskt ett snyggt avslut på albumet. Det flimrar ordentligt med andra ord. Ibland hör man fragment av någonting man tycker om, ibland inte. Det jag är mest anti mot är nog alla poppiga inslag.

Betyget är inte helt lätt att sätta. Ljudet kan man inte klaga på, trummorna och gitarren står på stabil grund (vilket är skönt i det här föränderliga landskapet) och Brent’s sång är i vanlig ordning bra. Det finns även en hel del intressanta historier och budskap i låttexterna. Däremot känns det som musiken tagit en ny riktning och om man gillar utvecklingen eller inte är en fråga om smak. I mitt fall är det här inte vad jag hade hoppats på, så jag ger den här plattan 2/5 i betyg.Band: Shinedown
Titel: Attention Attention
Genre: Rock
Skivbolag: Atlantic Records
Releasedatum: 2018-05-04
Betyg: 2/5
Bästa låt: Devil

Relaterade artiklar

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN