CD

Dimmu Borgir – Eonian

Jag kommer ihåg när “Death Cult Armageddon” kom ut, då hyllades den nästan unisont av dåtidens recensentkår. Jag var dock långtifrån lika imponerad. Det var först några år senare när bandet släppte “In Sorte Diaboli” som jag fick upp ögonen för norrmännen på riktigt. Lyckan blev dock kortvarig, då man med oönskad tydlighet visade att den nyfunna stilen man använt sig av var något av en dagslända. Uppföljaren “Abrahadabra” var förvisso inte dålig, men den var inte speciellt bra heller. Sedan följde åtta långa år av tystnad på studiofronten, vilket gjorde att bandet mer eller mindre föll i glömska hos mig. 2018 är dock året när de “mörka klipporna” återigen tornar upp sig i horisonten.

Jag vet inte om det är jag som har blivit gammal eller vad som har hänt?. Fan blir ju som bekant religiös när han blir det. Men jag älskar verkligen Dimmu Borgirs nya platta. Är helvetet så här vackert, ja då vill i alla fall inte jag till himlen. “Eonian” har allt: Melodierna, sköna gitarrpartier, mäktiga körer och en produktion som verkligen är värd namnet.

Nu är kanske inte “Black Metalpuritanerna” är lika hänförda som jag, men de har å andra sidan säkert redan vänt ryggen åt Dimmu Borgir för längesedan. Så vi lägger ingen tid på de som hävdar att bandet har sålt sig. Låt dem vara sura, vi andra kan njuta av superb musik istället.Nya plattan är dessutom en “växare”, så man kan inte annat än konstatera att bandet just har skapat sin kronjuvel i diskografin i och med att “Eonian” släppts. Vem sa att Black Metal inte kan vara fläskig och storslagen? Detta är helt klart ett av årets fem bästa skivsläpp alla kategorier.

Band: Dimmu Borgir
Titel: Eonian
Genre: Symfonisk Black Metal
Skivbolag: Nuclear Blast Records
Speltid: 54:20
Releasedatum: 2018-05-04
Betyg: 5/5
Bästa låt: Interdimensional Summit

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN