NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

SpiteFuel – Dreamworld Collapse

5 Shares

Band utvecklas åt olika håll. SpiteFuel har definitivt både blivit hårdare och mer progressiva på sin andra giv “Dreamworld Collapse”. För sångaren Stefan Zörner är det väl lite “tillbaka till rötterna”, då han huserade i det progressiva metalbandet Lanfear för 20talet år sedan. När vi ändå har Stefans namn på tungan, så måste jag tillstå att hans röst bara blir bättre och bättre med åren.

“Dreamworld Collapse” är ett konceptalbum och sådana har oftast en hög ambitionsnivå. Men det är inte alldeles lätt att sy ihop texten med musiken och det finns alltid en risk för kollaps. Ursäkta ordvitsen. SpiteFuel lyckas faktiskt bra med att få ihop plattan och låtmaterialet är stabilt. Även om det fortfarande likt debutplattan är något ojämnt, så finns det några riktigt höga bergstoppar här och där. Skivans story utspelar sig i en inte alltför avlägsen dystopisk framtid. Är vi inte redan där egentligen? Jag gillar som bekant att sväva ut i filosofiska tankar, så plattans ämne tilltalar mig verkligen. Musikalisk så är avstegen från debuten inte så stora, men det låter större, bättre och mer varierat den här gången. Men visst låter det även en hel del Lanfear om materialet, det kan man inte förneka.

Jag väntar med stort intresse, på när alla pusselbitar faller på plats för SpiteFuel. Kanske händer det på platta nummer tre? Men under tiden, så ska jag njuta av “Dreamworld Collpase” i försommarvärmen.Band: SpiteFuel
Titel: Dreamworld Collapse
Genre: Progressiv hårdrock/metal
Skivbolag: MDD Records
Speltid: 54:03
Releasedatum: 2018-04-27
Betyg: 3/5
Bästa Låt: Brick By Brick

5 Shares

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!