CD

Blitzkrieg – Judge Not

I början på det nya millenniet, så släppte Blitzkrieg 3st helgjutna plattor. Mellan 2002-2007 var sångaren Brian Ross och resten av bandet verkligen på sin allra högsta nivå i karriären. På senare år har det dock varit tyst om bandet. Men nu släpper de äntligen sin första studioplatta sedan 2013.

Nya ”Judge Not” blir jag inte riktigt klok på. Suveräna skapelser, blandas med rena bottennapp och skivan blir därför en aning svår att sträcklyssna på. Brians röst är heller inte lika bländande som man är van vid. Men har man stigande ålder i åtanke, så har han fortfarande en stark och vital pipa!

Det är inte för inte, som en viss grad av besvikelse infinner sig. Även om plattan är helt okej och till och med riktigt bra under några korta stunder, så hade jag förväntat mig mer. ”Judge Not” befinner sig i gränslandet mellan godkänt och bra. Vilket betyg man väljer, skiftar efter varje genomlyssning. Jag hade med glädje satt ett betyg mitt emellan, om jag nu hade fått göra det. Fast man måste ju som bekant bestämma sig någon gång och därför väljer jag tillslut att ge en stark tvåa i betyg.För de som mot förmodan aldrig har hört bandet tidigare, så rekommenderar jag någon av plattorna ”Absolute Power” eller ”Theatre Of The Damned” istället. Men för gamla trogna fans, så finns det ingen anledning att sluta lyssna på Blitzkrieg nu. Nya plattan är inte jättebra, men den har helt klart sitt existensberättigande!

Läs även:  Electric Boys - The Ghost Ward Diaries

Band: Blitzkrieg
Titel: Judge Not
Genre: Heavy Metal/NWOBHM
Skivbolag: Might Music
Speltid: 53:54
Releasedatum: 2018-04-27
Betyg: 2/5
Bästa Låt: Angels Or Demons

Skribent
thord(a)rocknytt.net

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.