Follow The Cipher – Follow The Cipher

Kommer detta band att bli Faluns nya storhet? Det är i alla fall så snacket går. Dock är anknytningen till Dalarna inte lika påtaglig längre med anledning av medlemsbyten, även om kopplingen fortfarande finns kvar.

Ken Kängström, som medverkat som låtskrivare åt Sabaton, har här tillsammans med de övriga medverkande hivat ifrån sig elva spår på denna fullängdsdebut. Några av dem imponerar – andra inte. Men är du ett fan av melodisk metal så kommer du att bli tillfredsställd. Föreställ dig ett soundtrack till ett gäng dissidenter som störtar regimen i en dystopisk George Orwell-framtid, en sångerska i toppform förpackat med en fräsch produktion och scenen är riggad.

Det är bombastisk metal med starka melodier och massiva syntar. Men synten tar överhand och dränker gitarriffen. Synd. Materialet hade klarat sig bättre utan den datorprogrammerade synten. Dagens kids lär dock säkert gilla det då elektroniska inslag börjar bli en trend. I överlag håller skivan hög klass. Sångerskan Linda Grahn knäpper även Joakim Brodén på fingrarna när det gäller bästa sångprestation av Sabatons ”Carolus Rex”, som Follow The Cipher har gjort en cover på.Nu menar jag inte att man behöver göra något revolutionerande inom genren. Men hade det möjligtvis varit lite mer innovation i musikskapandet – och heller inte gått bananas med synten – så hade betyget blivit högre.


Band: Follow The Cipher
Titel: Follow The Cipher
Genre: Elektronisk metal
Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 2018-05-11
Betyg 3/5
Bästa låt: Winterfall

Relaterade artiklar

skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN