ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Kobra And The Lotus – Prevail II

3 Shares

Jag blev tipsad av en bekant att lyssna på Kobra and the Lotus, i synnerlighet singeln Loosing My Humanity som släppts från det då kommande albumet Prevail II. Jag tänkte att jag skulle spara lyssningen till skivreleasen så jag även kunde lyssna på plattan i sin helhet. Ibland gör jag saker lite svårare än vad dem behöver vara, men jag ångrar inte att jag gjorde som jag gjorde. Det har gjort att jag inte byggt några förväntningar eller fördomar på plattan. Detta är alltså mitt första möte med Kobra and the Lotus och direkta upplevelse av Prevail II.
Sammanfattningsvis innehåller skivan en bra balans på det harmoniska planet. Sångerskan Kobra Paige har en tuff röst och plattan i sin helhet har varierande inslag för varje låt. Inslag som ger en uppiggande effekt och håller intresset uppe.

Prevail II inleder med just spåret Loosing My Humanity, som är en bra metallåt med sköna harmoniska inslag. Samma gäller en handfull andra låtar som kommer efter. Spåret Ribe passar inte riktigt in i musiksamlingen, men fungerar som ett instrumentalt inslag som blir en skön mönsterbrytare. Lugna låtar och hårda låtar blandas huller om buller, men det är inte enbart hårt eller mjukt, utan mer mångsidigt än så. Mest uppmärksamhet i låtarna drar sången till sig, med all rätt, men ibland dyker det upp någon skön gitarrharmoni som gör att man spetsar öronen lite extra.
Minst omtyckta låten för min del är Heartache, och den mest omtyckta The Chain. Den sistnämnda är en riktigt taktstamparvänlig cover. Bandet gör sin egna grej av låten och resultatet är väldigt olikt Fleetwood Mac-originalet (och även mycket kortare). The Chain kan vara skivans bästa spår. Är det dåligt om ens bästa låt på en skiva är en cover på ett annat bands? Nej, det tycker jag inte, inte när det görs med sån här finess.


Avslutningsvis känns det som man kunnat skippa den akustiska bonusversionen av Let Me Love You. Var nöjd med hur den hårdare versionen lät. Å andra sidan är ju det här bara ett bonusspår.
Prevail II växer litegrann för var gång man lyssnar på den, men en stadigt förankrad 3/5 får den i betyg i alla fall. Efter att ha hört på den här skivan ska det bli spännande att följa vad Kobra and the Lotus gör härnäst.

Band: Kobra and the Lotus
Titel: Prevail II
Genre: Hårdrock/Metal
Skivbolag: Napalm Records
Releasedatum: 2018-04-27
Betyg: 3/5
Bästa låt: The Chain

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter