Bloodlit – Take What’s Mine (8.0)

bloodlit-take-whats-mine

Band: Bloodlit
Titel: Take What’s Mine (EP)
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Egen utgivning
Producent: Christian Svedin
Releasedatum: 2011-12-17
Betyg: 8.0/10

Take What’s Mine är boråsbandets debut. Det är en debut i EP-form och herrejisses vad jag önskar att denna pungspark till platta hade varit en fullängdare istället.
Det är sex låtar på EP’n och det finns inte en lugn sekund att uppbringa under den knappa halvtimma plattan varar. Det kickar igång direkt i titellåten och faktiskt får jag här kontrollera om jag verkligen lagt i rätt cd i spelaren. Det lät väldigt mycket Mustasch och ännu mer Ralf Gyllenhammar om det här men det är övergående, jag lovar. Även om det påminner väldigt mycket så låter Bloodlit efter ett tag säregna.
Det är hårt, det är skitig och det enda du vill göra när du hör det här är att sitta med en bira i näven och bara njuta eller alternativt stänka ut ölen på golvet medan du headbangar nacken av dig. Anrättningen kokas med fördel på hög volym och det är då man inser att detta är en ruggigt välproducerad sak för att vara en EP, där finns inget att skämmas för.
Skämmas däremot skall alla så kallade förståsigpåare på skivbolagen därute. På ren svenska: Hur fan kan ni ha missat eller ratat detta?!
Det här är rent ut sagt skitbra och Bloodlit förtjänar ett bra öde.
Håll ögon och öron öppna, folks.



Bästa låt: Vulture

Läs även:  Blood of Serpents - Sulphur Sovereign

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
ron(a)rocknytt.net

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.