ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Thyreos – I Don’t Live To Fail (8.5)

thyreos omslag

Band: Thyreos
Titel: I Don’t Live To Fail
Genre: Melodisk metal
Skivbolag: Sliptrick Records
Producent: Ronny Milianowicz
Releasedatum: 2012-06-12
Betyg: 8.5/10  

Jag kan skryta med som boende i Karlskoga, vars bandscen sjuder av mer liv än vad den ger sken av, att även bo granne med i våra ögon “lillebrors-byn” Degerfors om man talar om ett ställe där lovande band ploppar upp. Ett av dessa är THYREOS. De släppte en av fans och diverse musikmedia rosad debut för tre år sen med egna medel. Nu har uppföljaren landat, som är bandets första verk utgivet på bolaget Sliptrick Records (ett bolag som dessutom signat ETERNAL FEAR och CLAIMED FOR DAMAGE från samma städer). Även denna gång spelade man in plattan i Studio Seven i Örebro under ledning av Ronny Milianowicz och tyckte ni ifall debuten var lovande, vänta tills ni hör denna.


Den ösiga “I see you” introducerar skivan, en låt som bandet premiärspelade redan i februari 2010 på ett gig i Karlskoga. Klockrent drag att öppna med en låt som de flesta hunnit höra!

Trots att Thyreos tappat en gitarrist sedan förra gången, har det inte verkat påverka negativt. Daniel Birath sköter effektivt både komp och solospel.

Annons:

Musikaliskt rör bandet sig i den melodiska metalens marker med vinkningar åt EDGUY och FIREWIND men med sin egen prägel. Till exempel får basen mullra högt i titellåten och “Diving low” har ett krossande ACCEPT-riff i versen. Keyboarden har även lyfts fram och spelar med som ett eget instrument istället för enbart som utsmyckning.

Bandet vågar också visa upp sin känslosamma sida i balladen “When demons fall”. I båda fallen sjunger sångaren Fredrik Nordin med imponerande pondus och cool svärta i rösten.

Det blir aldrig tråkigt under lyssningen, möjligtvis så är “Depressed dimension” för utsträckt. Men du får leta förgäves efter något konkret att klaga på. Det här är ett mycket solitt hantverk, det här är metal som bara kan skrivas och spelas av musiker från bruksorter. Håll två vakna ögon och två öppna öron efter Thyreos i fortsättningen. 

Bästa låt: Wise man’s story

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT