W.E.T. – Earthrage

Att AOR lever och utvecklas råder det ingen tvekan om. Med band som Eclipse, H.E.A.T, Ammunition och FM (för att nämna några) i scenen så finns det inget som visar att genren är på väg ut. W.E.T. har inte släppt nytt på nästan fem år och deras skiva är en efterlängtad ljusglimt i vårtröttheten.

Första singeln “Watch The Fire”, som också fungerar som öppningslåt till skivan, släpptes i höst förra året och träffar som en käftsmäll. Den är kärlek vid första ögonkastet, eller lyssningen om man vill det. Älskar att man väljer att göra en duett av låten och kombinera Erik Mårtenssons röst med Jeff Scott Sotos. Det skapar en välkommen variation.

Känslosamma melodier avlöser tuffa riff och i kombination med en grym produktion skapar en härlig synergi. I låtar som “Burn”, “Kings on Thunder Road” och “Elegantly Wasted” och “Calling Out Your Name” hittar vi skivans höjdpunkter.Andra singeln och skivans femte låt “Urgent” för mina tankar till Talismans “Break Your Chains”.

En bra skiva ska ha egenskapen att växa, det är också då den kommer stå sig i tiden och förbli en skiva man återvänder till och inte glömmer bort. “Earthrage” är precis så. Från lyssning till lyssning har den växt sig större och fetare. Man hinner lägga märke till detaljerna och hitta delarna man gillar. Detta är helt klart bandets bästa skiva hittills!


Band: W.E.T.
Titel: Earthrage
Genre: Hårdrock/AOR
Skivbolag: Frontiers Records
Releasedatum: 2018-03-23
Betyg 4/5
Bästa låt: Watch The Fire, Elegantly Wasted

Relaterade artiklar

skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN