NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Bullet – Dust To Gold

57 Shares

Bullet är bäst i Sverige på heavy metal. Så har det varit enda sedan bandets debut “Heading For The Top”(2006), men spolar man 12 år fram i tiden så är de kanske mer hotade om titeln än någonsin. Därför är förväntningarna höga på nya skivan Dust To Gold, som kommer hela fyra år efter bandets tidigare skiva “Storm Of Blades”.

De inledande fem spåren är ett bevis på att bandet inte tappat den tidigare nämnda titeln något nämnvärt, då låtar som “Rogue Soldier”, “Speed and Attack” och “Fuel The Fire” är klassexempel på hur tidig 80tals heavy metal ska och bör låta. De urstarka refrängerna, gitarrsolona och melodierna finns kvar. Hell Hofers rakbladsvassa stämma låter bättre än vad den gjort på mycket länge. Varenda en av de första fem låtarna (och även skivans 7e spår “Wildfire”) kan utan problem nästla sig in i setlisten och brottas med bandets största hits utan att skämma ut sig ens det minsta.

Som så ofta är fallet på de flesta skivor så är inte alla låtar lika urstarka som de inledande spåren, och även om låtar som “Hollow Grounds” och “Screams in the Night” är långt ifrån dåliga så håller de inte riktigt samma klass som de bästa spåren på skivan.Men där stannar min kritik. För mig, en grabb som har haft Bullet som husgudar sedan 2008 så är det inte mycket jag kan klaga på. Även om man skulle kunna debattera att deras brist på förnyelse är lite tråkig så är det ändå något som jag beundrar hos bandet. För där andra band kanske skulle söka sig till mer kreativa utsvävningar så står Bullet fast likt ett berg i stormen. De spelar det de gör bäst, gammal hederlig heavy metal, och i deras bästa stunder så är det väldigt svårt även för giganterna inom genren att slå de på fingarna.

Jag säger som jag sa tidigare: Bullet är fortfarande bäst i Sverige på heavy metal.

Band: Bullet
Titel: Dust To Gold
Genre: Hårdrock/Heavy Metal
Skivbolag: SPV/ Steamhammer
Releasedatum: 2018-04-20
Betyg 4/5
Bästa låt: Rogue Soldier, Wildfire, Fuel The Fire.

57 Shares

Relaterade artiklar

FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!