NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Kris Barras Band – The Divine and Dirty

1 Shares

Den hyllade gitarristen och sångaren Kris Barras är en före detta MMA-fighter från England som låter så uramerikansk det bara går. The Divine and Dirty är en spretig mix av blues, southern rock och Americana som funkar både som hitradiomusik och som partyplatta för den kräsne blueskonnässören.

Jag var väldigt exalterad första gången jag hörde den här skivan, men efter några genomlyssningar falnade glöden något. Delar av plattan rekommenderas varmt – Inledningen är superb. Låtraddan Kick Me Down, Hail Mary, I Don’t Owe Nobody Nothing och Propane är sannolikt årets starkaste fyra inledande låtar på vilken platta som helst, oavsett genre. Lovers or Losers är också en riktigt vass jävel till låt.

Men… det är när den bästa halvan låtar avverkats som luften pyser ur ballongen något. Låtar som Stitch Me Up och Bon Jovi-pastischen Hold On For Tomorrow är inget annat än utfyllnadsmaterial, och en låt som Wrong Place, Wrong Time är lite för sprallig gubbrocksboogie för att det ska kännas riktigt bekvämt.Det känns som att Barras försökt pressa in så många influenser som möjligt inom bluesformatet. Det fungerar för det mesta bättre än bra, ibland mindre bra. Sammantaget: En platta du bör kolla upp om du tycker att Joe Bonamassa tillhör det bästa som finns under 10-talet, och om du saknar Gary Moores mest framgångsrika bluesplattor från 90-talet.

Artist: Kris Barras Band
Titel: The Divine and Dirty
Genre: Bluesrock
Skivbolag: Provogue Records
Speltid: 46 min
Releasedatum: 2018-03-23
Betyg: 3/5
Bästa låt: Hail Mary

Låtlista:
1. Kick Me Down
2. Hail Mary
3. I Don’t Owe Nobody Nothing
4. Propane
5. Wrong Place, Wrong Time
6. Lovers Or Losers
7. She’s More Than Enough
8. Stitch Me Up
9. Hold On For Tomorrow
10. Blood On Your Hands
11. Watching Over Me

1 Shares

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!