ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Pestilent Reign – Pyres

Letar du efter breakdowns som dödar, sång som skulle kunna skrämma livet ur din mormor och riff som gör att du bryter nacken från allt headbangande? Då har du kommit rätt! Hitintills i år har det tyvärr inte varit så mycket action från den tyngre sidan av dödsmetallen. Visst det är endast april månad men tiden går snabbt och vi är flera som letar efter nackbrytande, go bananas stil av dödsmetal. Förra året såg vi dessutom band så som Suffocation, Dying Fetus, Gutslit, Origin med mera släppa tunga releaser som gav oss en bra dos av tung dödsmetal. Det hade ju självklart varit grymt att ha ett liknande år i år men samtidigt förstår jag att man inte alltid kan få det man önskar sig hela tiden och 2017 gav oss så pass bra dödsmetal att jag kanske blev lite för van att det öste in bra material i min mailkorg.

I vilket fall så gör Pestilent Reign ett riktigt bra försök att göra 2018 ett lika bra år som 2017 var. Direkt så knockar nästan “Martyr” mig ur stolen med sin kompromisslösa dödsmetal men det är när “You Will Kneel in Piss and Blood” som det verkligen bär av. Herre j*vlar som denna låten fick mig att bli galen. Den har allt jag letar efter i dödsmetal från denna skolan, snabbt och tungt med tekniska riff, grym growl och ett solo som avslutar låten på ett underbart sett. Dying Fetus, Defeated Sanity, Misery Index och Psycroptic blir ett kan man nästan säga. På tal om Defeated Sanity. Pestilent Reigns logo påminner en hel del om Defeated Sanitys men när den första bandbilden jag ser är att en av medlemmarna har en Defeated Sanity hoodie på sig blir det genast klart att de förmodligen är stora fans av bandet. Lite kul ändå!

“Saviour” ändrar lite stil och går mer mot det tekniska hållet, mindre brutalitet men mer grymma riffs istället. Så är även fallet med “Pyres” igenom hela albumet. Pestilent Reign tar influenser från diverse band, ger det rättvisa och det kvittar om det är teknisk, brutal eller ren dödsmetal men de lyckas jäkligt bra i vilket fall. Albumet känns givande att lyssna på med sin grymma balans mellan de olika stilarna vilket jag är säker på att många kommer uppskatta. Personligen hade jag gärna sett att bandet höll sig lite mer mot brutal death som på “You Will Kneel in Piss and Blood” eller “I.M.T.R.M.” men vilken väg de än väljer att vandra mot i följande album är jag säker på att de kommer göra det bra, de har det i sig. Det som håller mig tillbaka från att sätta ett högre betyg än tre är att av de åtta låtarna så är det fyra som är satan i gatan bra men fyra som är “bara” bra. Låtarna jag tar med mig på min playlist är “You Will Kneel in Piss and Blood”, “Zealot”, “I.M.T.R.M” och “Gutter’s Filth”. Dessa låtarna visar det bästa från Pestilent Reign från olika stilar. “Pyres” är ett grymt album som kunde ha sniffat på att vara kandidat för ett av de bästa albumen 2018 med lite mer konsistensen. I vilket fall så är jag glad att jag upptäckte detta bandet för det ska bli kul att följa dem och se vad som kommer härnäst.

Pestilent Reign - Pyres 1

[yasr_overall_rating]

Artist: Pestilent Reign
Titel: Pyres
Genre: Death Metal
Skivbolag: Rising Nemesis Records
Speltid: 38:36
Releasedatum: 2018-03-16
Betyg: 3/5
Bästa låt: You Will Kneel in Piss and Blood

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER