CD

Spiders – Killer Machine

Att retrorocken har fått sig en renässans råder det ingen som helst tvekan om. Förträffliga och hårt garagerockande Spiders är en av dem som med skicklighet har förvaltat genren väl.
På deras tredje fullängdare svänger det rätt bra. Stundtals väldigt bra. Precis som på ”Shake Electric” (2014) är det smäktande riff med finess och koklockor som sätter tonen. Skillnaden är att denna gång är det rent soundmässigt ett mognare Spiders jag möter.

Höjdpunkterna hittar vi i form av singelspåret ”Dead Or Alive”, ”Burning For You” och ”Higher Spirits”. Tiden får avgöra om jag hittar fler favoriter. Men det trampas en del vatten under albumets elva spår. ”Take What You Want” och ”Heartbreak” känns mest som utfyllnader.

Som helhet är det en stabil tredje giv utan att nå upp på samma höga nivå som sin föregångare. Ibland saknar jag även den svulstiga stökigheten som genomsyrade deras debut. Men skivan är tillräckligt solid för att uppmuntra till ett köp. Men glöm för bövelen inte bort att se denna Göteborgskvartett live. Det är där de glänser som allra mest.
Band: Spiders
Titel: Killer Machine
Genre: Rock
Skivbolag: Reaktor Records/Universal
Releasedatum: 2018-04-06
Betyg 3/5
Bästa låt: Dead Or Alive

Relaterade artiklar

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN