ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Tank – War Nation (7.0)

4 Shares

tank-war-nation-cd

Band: Tank
Titel: War Nation
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Metal Mind Productions
Producent: Phil Kinman
Releasedatum: 2012-06-04
Betyg: 7/10

För det första, ska jag säga att Tank varit ett band i marginalen för mig. Det var först med plattan ”War Machine”, som jag fick upp ögonen för dem. För det andra, så är jag ett stort fan av Doogie White. Ända sedan han medverkare på Ritchie Blackmores Rainbow´s album ”Stranger In Us All”.


Så den nya plattan borde med andra ord tilltala mig. Frågan är om den gör det? Svaret är, att det gör den. Men det fattas lite tyngd för att skivan ska bli riktigt fulländad.

Fast ingredienserna för en riktigt bra och melodiös heavy metal-platta finns där, ingen tvekan om det. Rockinfluenserna är förövrigt ganska tydliga och en hel del paralleller kan faktiskt dras till de brittiska kollegorna i Saxon. Även om jag håller Saxon som ett bättre band, med lite starkare låtar. 
Tank är så att säga ”Saxon-Light” och det ska enbart tolkas som en ren komplimang, från min sida.

Skivan startar med ”War Nation” och ”Song Of The Dead”. Den starten kan man definitivt inte klaga på. För det är två riktigt klockrena låtar, som har lika stora delar metal, som rock i sig.
”Hammer and Nails” låter lite mera NWOBHM och går i lite snabbare takt. Jag älskar verkligen refrängen på denna låt : ”bring me the nails, bring me cross, bring me the crown of thorns”. Klockren var ordet sa Bull, fantastisk var ordet som avsågs sa Bill.

En annan kanon-låt, är ”Grace Of God”. Som är en relativt stillsam och lite småepisk låt. Den har dessutom en riktigt stor refräng, som verkligen sticker ut. Balladen ”Dreamer” får extra poäng för Doogies otroligt fina röst. Som låt betraktat, så är den ganska ordinär. Men den har några sköna partier, bland annat det grymma gitarrsolot.

Efter ”tappet” i tempo, så är det nu dags att rocka loss i ”Justice For All”. Som förövrigt inte har ett dugg gemensamt med Metallica, men som har desto mera med Saxon att göra.

De tre avslutande spåren. Den tunga, men melodiösa ”Wings Of Heaven”. Rockrökaren med stort R ”State Of Union” och den instrumentala“Hard Road”. Bara befäster intrycket, att detta är en riktig bra hårdrock/heavy metal-platta.

Så detta är ett givet köp om man gillar Tank sedan tidigare och är man insnöad på Saxon. Så bör man definitivt låna detta band, minst ett öra

Bästa Låt: Hammer And Nails/Grace Of God/State Of Union

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter