ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Dee Snider – Dee Does Broadway (7.0)

17 Shares

dee-snider-dee-does-broadway-cd

Band: Dee Snider
Titel: Dee Does Broadway
Genre: Broadwayisk Hårdrock
Skivbolag: Razor & Tie
Producent: Bob Kulick, Dee Snider & Brett Chassen 
Releasedatum: 2012-05-08
Betyg: 7/10

Det var tolv år sedan Dee senast släppte ett album i eget namn, nu är det dags igen och gosse vilken soppa karln har kokat ihop!


Det som för tre år sedan började som ett skojfriskt samtal mellan Dee Snider och Alice Cooper sådde ett frö och när Dee under hösten 2010 hoppade med i musikalen ‘Rock of Ages’ hade blomman nästan slagit ut helt och här är nu resultatet, ett mycket skruvat resultat!

Har du någonsin undrat hur musikalvärldens stora hits skulle te sig i en ny hårt rockande skrud är det dags att sluta undra. Det Dee gör med de gamla örhängena här är förmodligen ett helgerån för många, jag däremot tycker att det tufft. Förmodligen är det också en av få chanser vi får att höra Dee sjunga “nytt” material så det gäller verkligen att suga åt sig av vad som erbjuds. 

För att kunna uppskatta det här spektaklet fullt ut skadar det inte om du gillar Trans-Siberian Orchestra eller Helloweens bespottade jubileumsskiva ‘Unarmed’. 
Med det sagt så betyder det att vi har hamnat i en pompös orkester/storbansdmiljö som inte skäms för att kasta in ett brassparti mitt i ett glödande gitarrsolo med swingtendenser signerat Bob Kulick, som exempel. 
Bob sköter sig för övrigt exemplariskt plattan igenom, kul att höra att han fortfarande har glöden i fingrarna efter att ha varit med på lite väl många hyllningsalbum under de senaste åren. Visst, det här är väl egentligen också ett hyllningsalbum men utrymmet för egna improvisationer är här milsvida större än exempelvis på en Cher eller Shania Twain tribute.

På det musikaliska planet finns det verkligen inget att anmärka på, samtliga medverkande sköter sig med bravur och orkestern bidrar verkligen med sin musik, de spelar inte bara efter utan tar ofta och gärna över showen, snyggt jobbat!
Detsamma gäller Dee Snider som verkligen sjunger spandexbrallan av sig, jösses vilken röst femtiosjuåringen fortfarande besitter. Vad än han här tar sig för sker det utan minsta tanke på att misslyckas, sen spelar det ingen roll om det handlar om swing eller jazz. Ingenting är heligt och på det sättet han rör sig mellan de olika musikalerna såsom diaboliska ‘Sweeny Todd’, hjärtskärande ‘Phantom of the Opera’ eller spralliga ‘Guys and Dolls’, för att nämna några, det är beundransvärt!

Detsamma kan däremot inte sägas om den gamle åttiotalsikonen Cyndi Lauper som dyker upp i ‘Big Spender’ och lever rövare som katten i hatten. Jag skriver katt då hennes ylande mest påminner om mars månads missljud. 
Samma problem har inte Dees son Jesse Snider i ‘The Joint is Jumpin’, hans problem är däremot att han helt enkelt inte fått en bråkdel av sin fars talang. Att blanda in familjen i musik slår ofta bakut, speciellt när färgpaljetten bara inkluderar svart eller vit.

Nä, desto roligare har man tillsammans med duktiga Bebe Neuwirth (‘Chicago’ & ‘The Addams Family’), charmige ‘Clay Aiken’ (Monty Python’s Spamalot) och dragstjärnorna Will Swenson, Tony Sheldon och Nick Adams som alla gjort succé med ‘Priscilla, Queen of the Desert’. Där har vi röstresurser!

Jag avslutar den här recensionen med ett väl valt citat från Dee själv, Dee Does Broadway är inte metal.., men det rockar!”

Bästa låt: Music of the Night

Låtlista:

01. Cabaret
02. The Ballad of Sweeney Todd
03. Big Spender (feat. Cyndi Lauper)
04. Mack the Knife
05. Whatever Lola Wants (Lola Gets) (feat. Bebe Neuwirth)
06. Music of the Night (feat. Mark Wood)
07. The Joint is Jumpin’ (feat. Jesse Blaze Snider)
08. Luck Be A Lady Tonight (feat. Clay Aiken)
09. I Get a Kick Out of You
10. There is Nothin’ Like A Dame (feat. Will Swenson, Tony Sheldon, Nick Adams)
11. Razzle Dazzle
12. Tonight/Somewhere (feat. Patti LuPone)

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter