ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Jettblack – Raining Rock (8.5)

jettblack-raining-rock-cd

Band: Jettblack
Titel: Raining Rock
Genre: Melodiös Hårdrock
Skivbolag: Spinefarm
Producent: Dan Weller
Releasedatum: 2012-06-04
Betyg: 8.5/10

Detta brittiska band, är sannerligen en mycket trevlig och helt ny bekantskap för mig. Även om detta faktiskt är deras andra platta. ”Get Your Hands Dirty”, kom ut 2010 och jag känner att jag måste kolla upp den så fort som jag bara kan.


Skulle kort och gott vilja beskriva dem som Englands svar på Dynazty. Till och med röstmässigt, är likheterna ganska så stora faktiskt. Även om Jettblacks sångare Will Stapleton har en mera mogen röst och lite djupare tonläge på sin stämma. 

Likheten gäller även kvalitén på låtarna, det bjuds helt enkelt på högkvalitativ melodiös hårdrock på denna platta. Tyckte först att våra svenskar var lite bättre, men nu efter x-antal genomlyssningar tycker jag faktiskt tvärtom. 
Det verkar som det är en liten pånyttfödelse på gång, i den här avsomnade genren (hallelujah).

Skivan rivstartar med den medryckande singeln ”Raining Rock” och fortsätter sen med den ännu bättre ”Less Torque, More Thrust”. Detta är verkligen rock n´roll, sanna mina ord. Gillar det faktum att låtarna är inte bara är uppbyggda på bra melodier, utan understöds av riktigt bra riff också. Gitarrljudet är förövrigt ganska så skitigt. Vilket ger ett helt klart bättre helhetsintryck, än om det hade varit tillrättalagt och nedmixat. Som det alltför ofta brukar vara i den här genren tyvärr.

”Prisoner Of Love” är en übermelodiös låt, men den saknar definitivt inte klös. Refrängen kan inte göras bättre, den sitter lika gjuten som ett tuggummi i håret.

”System” rockar på, av bara farten. Det finns tydligen ingen hejd på bra låtar. Balladen ”Black Gold” går heller inte av för hackor och inslagen av tyngre element gör den helt enkelt känns riktigt fräsch.

Sedan följer några låtar som jag absolut inte skulle kalla dåliga, men som är lite mera anonyma i detta fina sällskap. Det börjar rocka riktigt ordentligt på ”Temptation” igen. Den sitter som en käftsmäll och visar verkligen vart skåpet ska stå.

Avslutande spår håller även de en mycket hög nivå, även om de inte riktigt när upp till de låtar jag redan tagit upp i denna recension.

Bonuspåren, den delvis lugna ”The Sweet And The Brave” och “Raining Rock” med UDO på gästsång. Bör i alla fall nämnas, tycker jag. Den förstnämnda är faktiskt en riktig skön låt, med ett riktigt skönt riff. Den andra innehåller ju UDO, men det är ju också den enda skillnaden mot originalet.

Bästa Låt: Less Torque, More Thrust/Prisoner Of Love/System

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link