Monster Magnet – Mindfucker

Monster Magnet är tillbaka och soundet förblir detsamma som på tidigare plattor. När öppningsspåret “Rocket Freak” strömmar ur högtalarna så känner jag igen mig och kostar på mig ett leende. Det låter bra och trots att jag redan vet att det inte kommer att nå upp till mästerverket “Powertrip” så låter det oerhört förtroendeingivande. Jag tror på detta……stenhårt. Därför känns det en aning tråkigt att bandet redan i låt nummer två “Soul” tappar greppet direkt. Detta grepp återtas redan i titelspåret som ligger närmast på tur.

Problemet med Monster Magnet har alltid i mina öron varit det faktum att de blandar och ger för mycket på sina plattor. På detta alster är de för att ta ett exempel sjukt bra i en låt vid namn “When The Hammer Comes Down” samtidigt som “Drowning” mycket väl kan vara 2018 års absolut sämsta låt så här långt. Jag har alltid tyckt att Monster Magnet är ett trevligt band att lyssna på och jag tycker detta är en trevlig bekantskap också även om det svajar upp och ner.

Jag vet inte om man ska dra paralleller med idrott men Monster Magnet är hårdrocksvärldens svar på Leksands IF. Det låter väldigt bra i vissa perioder och mindre bra under andra perioder. Att bandet fortfarande levererar plattor är bra och det får de gärna fortsätta att göra.
Band: Monster Magnet
Titel: Mindfucker
Genre: Stoner Rock
Skivbolag: Napalm Records
Releasedatum: 2018-03-23
Bästa låt: Mindfucker

Relaterade artiklar

skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN