CD

Saffire – Where The Monsters Dwell

Emellanåt tycker jag om att lyssna på band som metodiskt organiserar och placerar sina toner för bästa möjliga och lättlyssnade resultat. Saffire är ett av dessa band. De kan konststycket att vara lättillgängliga – och hymlar inte med att de vill slå igenom för den breda massan – samtidigt som jag märkligt nog aldrig tröttnar på deras melodier.

Deras tredje fullängdare är ett finfint hantverk med ett flertal varierande spår. Som helhet känns allt mer helgjutet än deras två tidigare plattor. Resultatet är nu nämligen inte lika splittrat. Inte lika progressiv som debuten, inte riktigt lika AOR-inriktad som föregångaren. Utan Saffire har lyckats hitta sin identitet någonstans däremellan. Ljuva sjuttio- och åttiotalsriff förgyller stora delar av skivan, likaså en del Deep Purple-aktiga keyboardpartier. Samtidigt får de allt att låta i modern tid med en egen nisch. Utan att beröva de andra medlemmarna på deras prestationer är det även värt att nämna sångaren Tobias Janssons pipa som är som gjuten för denna Rainbowrock.

Den snygga produktionen hjälper absolut till att få spåren att låta i modern tid. Gitarren och sången är som mest framträdande i mixen. Men ska man framhäva allt framhäver man i stort sett ingenting. Och med tanke på hur riffbaserad denna musik är så behöver gitarren betonas.Plattan har gått på repeat i mina högtalare en hel del den senaste veckan. Har jag förresten nämnt att skivan bara växer för varje genomlyssning?


Band: Saffire
Titel: Where The Monsters Dwell
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Perris Records
Releasedatum: 2018-04-20
Betyg 4/5
Bästa låt: Perfectly Worthless

Relaterade artiklar

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN