ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Thousand Eyes – Day of Salvation

Är inte melodisk dödsmetal underbart? Det finns få subgenrer jag gillar lika mycket som melodeath. Kanske har det att göra med att jag är svensk, att det då finns i mitt blod efter att ha lyssnat på band som At the Gates och In Flames sedan barnsben. Jag vet inte exakt men det är något speciellt med genren som gör att jag blir alldesles pirrig när melodeath spelas. Vad har detta med Thousand Eyes att göra? Jo men ta mig tusan de spelar ju faktiskt melodisk dödsmetal! Jag hade faktiskt aldrig ens hört talas om bandet tills jag besökte Tokyo förra året. Väl där lärde jag känna en japansk metalhead som en dag bjöd hem mig till sitt hem för att ta några kalla öl och lyssna på metal. Där fick jag lyssna på Thousand Eyes, ett japanskt band som innan Day of Salvation hade två album på sin meritlista vid namn Bloody Empire och Endless Nightmare. Efter att ha hört några valda låtar från båda albumen visste jag att detta är ett band jag vill hålla koll på. Thousand Eyes bjöd inte på något revolutionerande men som sagt melodeath är en del av mig, när det är välgjort med mycket energi är inte jag den som klagar. Ska även tilläggas att han fick höra lite från svenska band som Avslut, Nekrokraft, Demonical och Evocation. Band som kanske inte är så kända utanför Europa.

Thousand Eyes bjuder lyssnaren på grymma riff, aggression, samt mycket energi som nämndes innan. Det kan bli för mycket av det goda i min mening då jag tycker det är ett par solon för mycket under albumets gång, det kan ibland nästan kännas lite power metal över det hela. För mycket år melodic och för lite åt death metal om ni förstår vad jag menar. Nu vet jag ju att gitarristen Kouta både skriver och producerar Thousand Eyes album så det är inte direkt konstigt att det blir mycket fokus på just gitarrerna. Samtidigt är detta lite av signumet för Thousand Eyes vilket har lett till att de fått sin skara med fans i Japan som jag förstår de vill bygga vidare på. Jag känner bara personligen att de kunde skruvat ner det en smula så hade jag fått mer av en “oj vad grymt!” känsla istället för “ett till solo?”. Med det sagt tycker jag att Thousand Eyes är lite av en mix av Soilwork, Disarmonia Mundi (sångaren låter en hel del som Björn Strid faktiskt) och Mors Principium Est. Vid vissa tillfällen är det även en gnutta thrash med i mixen med.


Allt som allt så är detta ett välgjort album, produktionen har blivit betydligt bättre sedan Blood Empire, bandet lite tightare och här finns helt klart mycket att gilla för melodisk dödsmetal fans världen över. Jämfört med vad jag hört från kommande plattor ifrån band som At the Gates är Day of Salvation ett par nummer för kort dock. Thousand Eyes levererar en solid platta som är ett bättre alster än deras förra, de fortsätter att finjustera sitt sound och även om jag inte håller med vägen de går till fullo så kommer Day of Salvation att göra deras fans glada.


Artist: Thousand Eyes
Titel: Day of Salvation
Genre: Melodic Death Metal
Skivbolag: Bloody Empire
Speltid: 43:14
Releasedatum: 2018-02-21
Betyg: 3/5
Bästa låt: Day of Salvation

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link