NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Axel Rudi Pell – Knights Call

44 Shares

Det är få människor som är så konsekventa som Axel Rudi Pell. Vissa tycker säkert att han borde utveckla soundet och inte stå fast förankrad på samma plats under hela karriären. Jag älskar trygghet, så jag tycker att det spelar ingen roll om han gör platta efter platta som liknar varandra, bara den musikaliska kvaliteten bibehålls. Nya skivan “Knights Call” är definitivt inget avsteg från stigen, som Axel gått på i snart 30år. Fast jag måste tillstå att det var några plattor sedan, som jag var så här hänförd över det som strömmar ut ur högtalarna. Visst det är ingen klassiker eller fullpoängare, men det är i alla fall det bästa som Axel Rudi Pell spottat ur sig sedan “Oceans Of Time”.

Balansen mellan korta rockiga låtar och långa “åbäken” är närmast perfekt. Tre låtar är mellan 7:46-9:50 och resten ligger på 4-5 minuter. Då har jag valt att inte räkna med det sedvanliga introt, varför envisas de flesta band med dessa korta stycken, som oftast inte har någon egentlig funktion?

Kort och gott så kan man säga att gillar man Axels tidigare plattor, så finns det ingen anledning att sluta göra det i och med att nya plattan har släppts. “Knights Call” hamnar definitivt på övre halvan i Axel Rudi Pell´s diskografi.
Band: Axel Rudi Pell
Titel: Knights Call
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: SPV/Steamhammer
Speltid: 58:12
Releasedatum: 2018-03-23
Betyg: 3/5
Bästa Låt: The Wild And The Young/Tower Of Babylon

44 Shares

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!