ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Michael Schenker Fest – Resurrection

Michael Schenker är tillbaka igen och det med besked. Detta är utan tvekan den bästa platta han har släppt sedan McAuley Schenkerplattorna. Det som började som en turné med Michael och några av hans gamla sångare har mynnat ut i en skiva och ännu en turné. De är ju inga unga pojkar längre utan börjar bli gamla farbröder så det gäller att passa på så länge orken finns kvar hos dem. Ynglingen i gänget Doogie White är 58, Gary Barden är 62, Robin McAuley är 65, Graham Bonnet fyller 71 i år och Michael själv är 63. Av sångarna imponerar Robin McAuley mest som vid denna ålder sjunger som i fornstora dagar. Detta visade han även live på Sweden Rock 2016 då han blåste de andra av scenen. För min del får de gärna spela in en ny McAuley Schenkerplatta och turnera med enbart låtar från de plattorna men den här plattan är ett bra substitut.

Bland låtarna är det två som sticker ut som solklara höjdpunkter över de andra enligt mig. Det är den Take Me to the Church med Doogie White på sång och Time Know When It’s Time med Robin McAuley vid sångmicken. Båda dessa låtar har refränger som lätt fastnar i skallen och kommer garanterat att ligga högt på min lista över årets bästa låtar. Andra låtar som bör nämnas är Heart and Soul som drar åt power metalhållet och Anchor’s Away som även den har en smittsam refräng samt en snygg orgelmatta i bakgrunden.

Allt är dock inte guld och gröna skogar. Låtar som Night Moods och framförallt Messin’ Around hade jag klarat mig bra utan. Herr Schenker verkar dock inte hålla med mig utan båda framförs live på den pågående turnén. Jag är för övrigt inget större fan av instrumentala låtar men att det är en sådan med på en platta med Michael Schenker är inget konstigt och det kan jag leva med och även om just Salvation inte är någon låt som sticker ut så passar den in bra på plattan.

Sammanfattningsvis så är detta en riktigt bra platta trots ett par skönhetsfläckar och betygsfyran är stabil om även inte superstark.

[yasr_overall_rating]

Band: Michael Schenker Fest
Titel: Resurrection
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Nuclear Blast Records
Releasedatum: 2018-03-03
Bästa låtar: Take Me to the Church, Time Knows When It’s Time
Betyg: 4/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER