ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Shiraz Lane – Carnival Days

2 Shares

Ifall man vant sig vid Shiraz Lane’s tidigare produktioner kan man få en smärre chock redan i förstaspåret Carnival Days. Det hände åtminstone mig. Det tar mig ett par genomlyssningar för att släppa vanan av hur dem brukar låta för att kunna uppskatta den här jazziga låten, även om den inte blir en favorit. Det är däremot ett perfekt spår för att statuera exemplet att det är något nytt, något mer som det nu bjuds på av de finska rockarna.

I följande The Crown trillar vi däremot in på ett skitigare, rockigare spår. Trots att varje bandmedlems prestationer får tillfälle att skina i den här låten så slås jag mest över hur förbannat bra Hannes Kett är som sångare. Efter The Crown är det dags för Harder To Breathe, som är mitt favoritsingelsläpp från plattan. Lite mer lättsmält spår än det tidigare, men det är ett jäkla tryck i låten.


Tidal Wave har en särskild energi över sig. Sången är byggd kring ett glatt riff och trummor och bas är i perfekt symbios. Efter det följer ett par låtar som är står sig olika mot varandra men som fortfarande andas sann rockglädje.
Mot slutet av albumet har vi Shot of Life, en bra låt med perfekt kombination av knas. Därefter följer Hope som snyggt tonar ut i Reincarnation, som är slutspåret på 8 minuter. Den innehåller en del krut, som sig bör för ett finalspår av den här längden. Det tar ett tag innan jag känner att låten hittar rätt, 3 minuter in i låten för att vara exakt, men då drar öset igång med tunga instrumentnedslag och rivig falsett från Hannes’ håll. Efter Ana’s snygga trumspel fått ta mer plats läggs det till en del reggaeinslag i musiken. Låter måhända helt galet, men det är riktigt roligt att lyssna på faktiskt. Den här experimentella pärlan är jag sugen på att höra hur den står sig live.

I övrigt känns det här albumet som en milstolpe. Shiraz Lane är inte enbart de här unga, råa oslipade diamanterna, i Carnival Days visar dem verkligen vad de kan gå för. Det finns två låtar på plattan som jag inte intresserar mig så mycket för, vilket är Gotta Be Real och Shangri-La, annars tycker jag verkligen om den här skivan även om jag anser föregångaren For Crying Out Loud vara snäppet vassare.

Jag kommer nog ändra mig efter ytterligare några genomlyssningar angående betyget, för det här känns som ett album som växer med tiden, men till dess blir det stadiga 3/5 i betyg.

Band: Shiraz Lane
Titel: Carnival Days
Genre: Rock
Skivbolag: FRONTIERS
Releasedatum: 2018-02-23
Betyg: 3/5
Bästa låt: Harder To Breathe

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter