ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Hellennium – Hellennium (6.0)

1 Shares

HellenniuM-cd

Band: Hellennium
Titel: Hellennium
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Rambo/Sony Music
Producent: ?
Releasedatum: 2012-05-30
Betyg: 6/10

Det låter väldigt mycket Manowar om detta, fast det är absolut inget minus i protokollet. Då nämnda band gör alldeles för få skivor och att jag faktiskt råkar älska bandet. Några andra band som dyker upp i skallen är Hammerfall och Nocturnal Rites, sämre band finns det ju att bli jämförd med. Sångaren Khaled El Tayara låter som en blandning av Nocturnal Rites-sångarna Johnny Lindqvist och Anders Zackrisson. Men han är dock inte riktigt lika bra, utan det låter lite ansträngt mellan varven.


Även om rösten inte tar ner helhetsintrycket speciellt mycket. 
Så hade skivan mått bättre av att haft en ”Jorn Lande-typ”, 
som klarat av att bära och höja materialet ett par snäpp. Eftersom materialet i sig, inte riktigt heller når ända in i kaklet och minus-minus blir inte plus i detta fall. Dock hyser jag samma förhoppningar, som jag gjorde i ”Charlie Shred-fallet”. Nämligen att hela bandet utvecklas och att det redan märks på nästkommande platta.

Jag är ganska säker på att, om en sådan här skiva sett dagens ljus för 20-25 år sedan. Så hade jag varit betydligt mer hänförd än jag faktiskt lyckades bli nu. Den har ju alla de här klassiska ingredienserna, för att kunna röra ihop en riktigt bra heavy metal-platta. Men ändå lyckades inte slutprodukten riktigt övertyga mig.

Ljudbilden på plattan gillar jag däremot, den är lagom maffig och gitarrerna har den här härligt ruffiga ytan, som tuffar till soundet och gör den riktigt ”metal” så att säga.

Titelspåret ”Hellennium” är ett spår som verkligen sticker ut. Med fler sådana här kvalitetslåtar i bagaget, så hade jag höjt bandet till skyarna. Det är en av de snabbaste låtarna på plattan och refrängen bara skriker heavy metal. Det är även den låt, där Khaleds röst hamnar i sitt allra bästa ljus.

”All Hell Breaks Loose” låter som en blandning av Manowar och Lost Horizon. Låten är till största delen bra, även om refrängen inte är helt övertygande. En annan låt som också är bra, men som lider av samma åkomma. Som nyss nämnda spår, är den snabba ”Flag Of Honor”.

Gillar även ”Battlefield Of Life”, som är ett av de tyngsta spåren på plattan. Den är också en av de mest Manowar-doftande låtarna. Slutligen ska jag kort nämna den lugna och pompösa ”Red White And Black”, som jag tycker adderar till den nödvändiga variationen på plattan. 

Bästa Låt: Hellenium(helt klart)

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link