NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Thobbe Englund – The Draining Of Vergelmer

10 Shares

När Thobbe Englund släppte plattan “Sold My Soul” förra året så skrev jag att den kändes spretig och att bandet inte var riktigt färdiga. När uppföljaren nu är här så är min känsla att det inte tagits några kliv framåt utan snarare tvärtom. På “Sold My Soul” fanns det ett knippe bra låtar och det kanske det gör på denna också om man får lyssna igenom den ett ex antal gånger. Nu känns det dock som överkurs att ge sig på denna fler gånger.

Albumet öppnar med en instrumental version (jag avskyr verkligen instrumentala låtar) av “Du Gamla, Du Fria” och när “Illuminati” tar vid så börjar jag återfå min normala ansiktsfärg. Att sen då kastas in i något som kallas “Heart Of Metal” som klockar in på 40 sekunder känns oerhört fel. Nu finns det garanterat någon mening med detta men jag tappar intresset. Sen hjälper det inte att resten av plattan består av riktiga låtar. Det känns halvfärdigt på något vis och det lyfter egentligen bara på riktigt i Yngwie Malmsteens “I Am A Viking”.

Jag skrev att spelglädje, kunskap och talang skulle ta det här bandet en bra bit in i framtiden i recensionen av förra plattan. Jag hoppas att jag har rätt i det och att det här bara är en tillfällig svacka.Thobbe Englund – The Draining Of Vergelmer


Band: Thobbe Englund
Titel: The Draining Of Vergelmer
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Metalville Records
Releasedatum: 2018-02-16
Betyg: 2/5
Bästa låt: I Am A Viking
10 Shares

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!