ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Reach – The Great Divine

Inför The Great Divine har Reach genomgått en rejäl förändring. Tidigare gitarristen Ludvig Turner har stegat fram till micken, ett fenomenalt val i mitt tycke, och bandet har även bytt lite medlemmar och minskat till en trio. Det här är dock inte en svaghet, utan nya Reach träder fram som en sammansvetsad powertrio i The Great Divine.

Albumet inleds med ett byggande intro som på ett snyggt sätt tonar ut i förstaspåret Into Tomorrow. Ludvig har en röstkontroll som imponerar och sången dryper av attityd. För övrigt låter trummorna grymma, gitarrshreddandet sitter bra det med och mixen och själva ljudet på skivan överlag är riktigt nice. Vi rör oss sedan vidare mot titelspåret The Great Divine, en mer lättsmält, kommersiellt gångbar låt som jag fastnade för redan när den släpptes som singel. Live Or Die är rivigare än sin föregångare, en förbaskat bra låt som i min mening slutar lite för tidigt. Nightmare är sann sin titel då den har liteav en eerie känsla över sig. Vissa låtar på det här albumet ger starka Muse-vibbar, varav Nightmare är ett praktexempel.


Det här var dock bästa halvan av albumet, med undantag från River Deep. Efter Nightmare känns det lite som man får radiovänlig låt på radiovänlig låt, så mitt i alla överraskningar och variationer får man en stadigare grund som man kanske inte hade velat kliva på riktigt än. Men avslutningsvis når vi då River Deep – ett spår som verkligen fångar in. Reach har vid det här laget visat att dem bemästrar det här med att leverera energisk rock, men det är ändå i det här spåret som jag känner att det låter som bäst. En harmonisk, behaglig låt med uppfriskande energipådrag i refrängerna, även om det tunga gitarrsolot blir en stor kontrast mot resten av låten. Ett perfekt låtval att knyta ihop föreställningen med.

Jag rekommenderar den här skivan till alla som uppskattar modern, nyfiken AOR – ni kommer inte att bli besvikna. I mitt fall är det här inte min hjärtegenre, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kommer följa Reach med intresse efter den här uppvisningen.


Band: Reach
Titel: The Great Divine
Genre: AOR
Skivbolag: Sun Hill Production
Releasedatum: 2018-02- 23
Betyg: 3/5
Bästa låt: Live Or Die och River Deep

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter